24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Dan odprtih vrat gasilskega doma v Lokarjah

Lokarje, 13. Oktober 2019 – Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Lokarje so v nedeljo dopoldan pripravili pester program za vse obiskovalce. Gasilci so na ogled postavili gasilsko opremo ter gasilske avtomobile in pripomočke. Med drugim so svoje delo in vaje predstavili tudi veterani in mladina PGD Lokarje.

Posebej zanimiva pa je bila predstavitev varne uporabe AED. To je avtomatski eksterni defibrilator, prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka pa lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje. Obiskovalci so si tako lahko ogledali pravilno in varno rokovanje z napravo. Za konec pa so na svoj račun prišli najmlajši obiskovalci, saj so lokarski gasilci razvili cevi. Obiskovalcem so pokazali gašenje s peno in vodo, kar pa so lahko otroci tudi preizkusili.

Poskrbimo za požarno varnost

Tema letošnjega meseca požarne varnosti je »Za požarno varnost v večstanovanjskih objektih skrbimo sami!« Poskrbeti pa moramo tudi za svojo lastno varnost tudi doma v svojih stanovanjih, hišah ter praktično povsod, kjer se nahajamo. Gasilci svetujejo, da doma redno čistimo kurilne naprave in dimnike, v kurilnicah ne kopičimo gorljivih snovi. Paziti je potrebno na varnost tudi v kuhinji, na to, da ne obremenjujemo preveč vtičnic in vodnikov, otrokom moramo preprečiti dostop do snovi in predmetov, ki bi lahko povzročile požar. Za lažjo prepoznavanje zgodnjih znakov požara priporočajo namestitev javljalnikov požara in javljalnikov zaznavanja ogljikovega monoksida, ki se sprošča ob nepopolnem gorenju in je smrtno nevaren. (Tjaša Ferlež, Foto: PGD Lokarje, Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Kolesarji vztrajni kljub muhastemu vremenu

Tjaša Ferlež

V PGD Lokarje stavijo tudi na gasilska tekmovanja

Tjaša Ferlež

Proslavili uspehe mladih lokarskih gasilcev

Tjaša Ferlež

Evakuacija POŠ Blagovna

Tjaša Ferlež

Obvestilo: Avtomatski defibrilator od zdaj na šoli

Milenka Blažević

Kolesarski maraton z odlično udeležbo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več