18 C
Šentjur pri Celju
13/06/2021
sentjur.net

Dan odprtih vrat gasilskega doma v Lokarjah

Lokarje, 13. Oktober 2019 – Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Lokarje so v nedeljo dopoldan pripravili pester program za vse obiskovalce. Gasilci so na ogled postavili gasilsko opremo ter gasilske avtomobile in pripomočke. Med drugim so svoje delo in vaje predstavili tudi veterani in mladina PGD Lokarje.

Posebej zanimiva pa je bila predstavitev varne uporabe AED. To je avtomatski eksterni defibrilator, prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka pa lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje. Obiskovalci so si tako lahko ogledali pravilno in varno rokovanje z napravo. Za konec pa so na svoj račun prišli najmlajši obiskovalci, saj so lokarski gasilci razvili cevi. Obiskovalcem so pokazali gašenje s peno in vodo, kar pa so lahko otroci tudi preizkusili.

Poskrbimo za požarno varnost

Tema letošnjega meseca požarne varnosti je »Za požarno varnost v večstanovanjskih objektih skrbimo sami!« Poskrbeti pa moramo tudi za svojo lastno varnost tudi doma v svojih stanovanjih, hišah ter praktično povsod, kjer se nahajamo. Gasilci svetujejo, da doma redno čistimo kurilne naprave in dimnike, v kurilnicah ne kopičimo gorljivih snovi. Paziti je potrebno na varnost tudi v kuhinji, na to, da ne obremenjujemo preveč vtičnic in vodnikov, otrokom moramo preprečiti dostop do snovi in predmetov, ki bi lahko povzročile požar. Za lažjo prepoznavanje zgodnjih znakov požara priporočajo namestitev javljalnikov požara in javljalnikov zaznavanja ogljikovega monoksida, ki se sprošča ob nepopolnem gorenju in je smrtno nevaren. (Tjaša Ferlež, Foto: PGD Lokarje, Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Defibrilator sedaj tudi v Športnem parku Šentjur

Jure Godler

PGD Lokarje: Zakorakali v 121. leto delovanja

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Prenovljeno vozilo GVC 16/25 v PGD Lokarje

Tjaša Ferlež

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več