20.9 C
Šentjur pri Celju
01/06/2023
sentjur.net

Dan za spremembe

Slovenska filantropije je že tretjič organizirala akcijo Dan za spremembe. Letos je bilo to 21. aprila. Preko prostovoljnih aktivnosti se spodbuja povezovanje skupnosti. Organiziranih je bilo 35 akcij v 75 krajih po Sloveniji. Tudi v Domu starejših Šentjur smo se želeli pridružiti tej akciji. 18 prostovoljcev  župnijske Karitas, odraslih skavtov, Mladinskega centra in dijakinj Srednje zdravstvene šole iz Celja, ki opravljajo prostovoljno delo v Domu, smo povezali v skupno akcijo  z namenom omogočiti stanovalcem Doma starejših Šentjur ogled Šentjurjevega sejma. Društvo paraplegikov iz Celja nam je prijazno odstopilo kombi in šoferja za prevoz stanovalcev na invalidskih vozičkih, domski kombi pa je vozil samostojno pomične stanovalce, ki so jih po sejmu tudi popeljali prostovoljci.
Stanovalci so bili iskreno hvaležni in srečni. Da so si lahko ogledali zanimive stojnice in doživeli sejemski utrip in tako podoživeli marsikateri lep trenutek iz mladosti. Nenačrtovano srečanje naše stanovalke s svojim sinom, ki je razstavljal na sejmu, je bilo še posebej ganljivo.
Po odzivih sodeč pa so tudi prostovoljci doživljali dragocene občutke,  ko so videli, koliko dobrega so dali našim stanovalcem.
Jazbec Barbara, delovna terapevtka

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več