3.8 C
Šentjur pri Celju
18/04/2024
sentjur.net

Dan zaljubljenih z Il Divjimi na Planini pri Sevnici

Šentjur, 14. 2. 2024 – Valentinovo je praznik zaljubljencev in svojo najdražjo – ali dekleta, svojega najdražjega – lahko povabite tudi na pevski spektakel na Planino pri Sevnici. Tam bodo svoja srca odprli tudi pevci vokalne skupine IL DIVJI. Peterica fantov pa ni neznanka na našem področju, saj s Planine pri Sevnici izhaja eden od pevcev skupine – Lojzi Bobnar. Poleg Bobnarja skupino IL DIVJI sestavljajo še kitarist Žiga Šraml, Aleš Perko, Matija Kramberger in Klemen Rutar. Z bogatim repertoarjem, ki obsega vse od melanholičnih balad do živahnih ritmov, IL DIVJI navdušujejo občinstvo širom Slovenije. Njihova glasba, ki odseva strast in inovativnost, je prežeta z emocionalno globino in tehnično dovršenostjo. Zapletene harmonije in očarljive melodije pa so postale zaščitni znak IL DIVJIH.

Z dvema od njih – Lojzijem Bobnarjem in Žigo Šramlom – smo se nekaj dni pred koncertom, ki ga organizirajo v soboto, 17. 2. 2024, tudi pogovarjali. “Planina pri Sevnici je kraj, ki je našo zgodbo močno zaznamoval. Tam ima naše društvo tudi sedež, saj s Planine izvira naš Lojzi. Tako da odločitev, da enega izmed letošnjih koncertov organiziramo na Planini, ni bila težka,” je uvodoma povedal Žiga. Čeprav so IL DIVJI vokalna skupina, so lahko letos pevsko udejstvovanje nadgradili tudi z lastnim bendom, ki ga sestavljajo odlični glasbeniki iz vse Slovenije. “Že dobro leto gradimo zgodbo z bandom in lahko rečemo, da je sedaj končno dodelana. Tako da vsi, ki naš še niste slišali, kako zvenimo IL DIVJI + BAND, boste zamudili veliko priložnost,” je dodal Lojzi.

Na Valentinovem koncertu pa ne bodo sami. Poleg jagodnega izbora skladb, ki jih IL DIVJI prepevajo, bodo na Planino pri Sevnici pripeljali tudi glasbenega prijatelja Isaaca Palmo, ki bo zadevo samo še začinil. Kar pa zagotovo ni vse. “Žiga je bil ponovno kreativen in je spesnil čudovito pesem, ki jo bomo premierno prvič v živo zaigrali na koncertu. Pesem izide marca, tako da bo to res privilegij za obiskovalce koncerta,” je navdušeno dodal Lojzi. Na vprašanje, zakaj bi zaljubljenci, ob obilici valentinovih koncertov, izbrali prav koncert IL DIVJIH, pa Žiga odgovori: “Kaj je bolj romantičnega kot 5 moških vokalov, zadovoljna žena in pa možnost dobre pogostitve po koncertu? Verjamemo, da v kolikor bo par obiskal naš koncert, bo ta dolgo ostal v spominu obeh. IL DIVJI vedno poskrbimo za hudomušnost in romantiko, saj verjamemo, da popestri tudi nadaljnje dni življenja,.”

Vstopnice za odličen pevski spektakel so še vedno na voljo na spletni povezavi EVENTIMA. Zagotovite si svoj sedež v kmalu razprodani dvorani OŠ Planina pri Sevnici ob 19. uri. (Jure Godler, foto: Rok Deželak)

Sorodne novice

IL DIVJI v vrtincu glasbe začarali Valentinovo

Jure Godler

Kulturno iz Paridola na Planino pri Sevnici

ViP

Na Planini pri Sevnici večji in sodobnejši vrtec

ViP

Prejeli smo: Turoben maj posvetili kulturi

Jure Godler

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

Kmalu več prostora v Vrtcu Šentjur – enoti Planina

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več