11 C
Šentjur pri Celju
27/09/2020
sentjur.net

Darilo za kulturni praznik – čudovita avla in ploščad

Gorica pri Slivnici, 7. februar 2018 – Kulturni dom Gorica pri Slivnici je ena izmed bolj obljudenih lokacij za prireditve različnih tipov v občini že več kot štirideset let. Leta pa na stavbi že puščajo nekatere starostne sledi in tehnične tegobe. V lanskem novembru sta zato Krajevna skupnost Gorica pri Slivnici in Občina Šentjur pričeli s prvo fazo obnove goriškega kulturnega hrama – obnove preddverja oz. avle ter nato še vstopne ploščadi pred njim. Dela, ki so se raztegnila še v začetek novega leta, so krajani družno otvorili – kot se spodobi – na predvečer slovenskega kulturnega praznika.

V uvodu so pogoste uporabnice kulturnega doma Vokalna skupina Kresnice pod vodstvom Mojce Krevel zapele himno Občine Šentjur Domovini, nato pa je spregovoril župan mag. Marko Diaci, ki je poudaril pomen kulturnega življenja ter omenil pestrost šentjurske kulture. Za njim je nadaljeval predsednik domače KS Janez Palčnik in izrazil veselje nad dejstvom, da po dolgem času otvarjajo tudi nekaj, kar ni javna pot ter se zahvalil še županu, da je iniciativo za prenovo kulturnega doma prevzel sam. V nadaljevanju je zbrane nagovoril še domači župnik Marko Šraml in prenovljene prostore tudi blagoslovil. Kresnice so za konec zapele še enkrat, nato pa so se navzoči odpravili še v dvorano, kjer se je kmalu zatem začel koncert Šaleškega študentskega okteta (ŠŠO) ob kulturnem prazniku. (Vid Palčnik, foto: Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Novi minister, nova obljuba: začetek gradnje obvoznice leta 2023

ViP

Jubilej mašniškega posvečenja Marka Šramla

Majda Rezec

Kulturni praznik: Slovenija skozi oči naših priseljencev

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

Župan sprejel zlate maturante

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več