21.9 C
Šentjur
20/07/2019
sentjur.net

Darja Švajger s pesmijo odgnala dež

Ponikva, 25.8.2018–  V sklopu Šentjurskega poletja, ki ga organizira Občina Šentjur, so na Ponikvi organizirali koncert Pod orehom, na katerem je nastopila priznana glasbenica Darja Švajger, ob spremljavi pianista Jake Puciharja.

Švajgerjeva je občinstvu zapela vsem dobro znane melodije tako tujih kot tudi slovenskih avtorjev. Postregla je s prefinjeno izbranimi slovenskimi zimzelenimi melodijami, ki so že skoraj pozabljene, a se človeka vedno znova dotaknejo. Med njimi je zapela tudi svojo lastno skladbo Prisluhni mi, s katero nas je leta 1995 zastopala na Evroviziji na Irskem. S svojo pozitivno energijo, preprostostjo in žametnim glasom se je dotaknila prav vsakega med obiskovalci.

Prvotno je bil koncert načrtovan na prostem, torej pred cerkvijo sv. Martina, vendar ker je vreme »malo ponagajalo«, je bil koncert zaradi dežja kar v sami cerkvi na Ponikvi. Kljub temu pa se obiskovalci niso ustrašili dežja in so vseeno prišli na koncert ter tako do zadnjega kotička zapolnili domačo cerkev, v kateri je v času koncerta vladalo prijetno vzdušje in posebna energija, za kar se je Švajgerjeva na koncu tudi zahvalila. (Tjaša Ferlež, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

Pridih Orienta v Zgornjem trgu

Jure Godler

Na Ipavčevem vrtu ponovno zazveneli šansoni

Jure Godler

Na Ponikvi 22 prvoobhajencev

Tjaša Ferlež

Jakobčani ob bok veselici

Jure Godler

Učenci in učitelji zamenjali vloge

Jure Godler

Izštekano? Odštekano! IV

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več