24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Šentjur, 31. 1. 2019 – V sklopu prireditev December na mestnem ognjišču so praznični oder zavzeli Drameljčani. Kot prvi tega dne so nastopili mladi igralci Otroške dramske skupine OŠ Dramlje. Ti so zaigrali igrico Božič je ljubezen. Govorili pa so o pomenu božiča in spoštovanja do starejših, kar se jim je na koncu obrestovalo. Sledili so nastopi moškega, ženskega in mešanega zbora iz Dramelj. Ženski zbor bo v letu 2020 praznoval 35 let delovanja, moški pa 45 let. “Mošim je dovoljeno večdnevno nastopanje po tujini, predvsem zaradi tega ker so starejši in delujejo več let,” se je iz obrazložitve pošalil povezovalec prireditve Tom Costo.

Dramljčani so namreč gostovali za pet dni na festivalu Slovenija na Ohridu, v letu 2020 pa se bodo podali na štiridnevno gostovanje na festival Slovenija v Pragi. Zbro vodi Matevž Goršič. Medtem ko ženske od doma lahko pogreša za največ dva dni. Letos bodo tako odšle v Portorož na intenzivne pevske vaje. Drameljčani so odlično zapeli in pričarali praznično vzdušje. Drameljčanke vodi Anja Zdolšek.

Pleši z mano

Nedeljski večer so Šentjurčanom krajšali mladi plesalci plesne šole Pleši z mano z plesno učiteljico Majo. “Plesna šola ni, da nauči otroke plesati, vse njihovo delovanje izhaja iz njihovih želja, idej in domišljije,” je obrazložil Tom Costo. Ples je igra, izražanje in sprostitev. Skozi igro pa se lahko otroci naučijo tudi osnovnih sodobnih, jazz ali hiphop korakov. Zaplesali so plesalci iz OŠ Slivnica pri Celju, POŠ Loka pri Žusmu in OŠ Šentvid pri Grobelnem. Plesalci pa so skupaj s starši poskrbeli za enega večjih obiskov na sklopu prireditev December ob mestnem ognjišču.

Šentjurski muzikanti

Šentjurski muzikanti, eden bolj prepoznavnih naradnozabavnih šentjurskih ansamblov, so na predsivestrski večer zabavali občinstvo. V ansamblu igrajo Franc Jazbinšek na harmoniki, kitarist Beno Pečar, Vinko Frece na baritonu in kontrabasu ter klarinetist Franc Šuster. Slednji je sicer zarad bolezni odpovedal nastop, zamenjal pa ga je Viki Novak iz Paridolskih korenin. Muzikantje so zaigralli nekaj slovenskih uspešnic, ob katerih je maloštevilno občinstvo prepevalo in pilo kuhano vino.

Na silvestrski večer so prvi v novo leto stopili najmlajši. Silvestrovanje za najmlajše je že drugo leto pripravila Nina Ploštajner, plesalka in učiteljica orientalskih plesov. Na pomoč ji je priskočila kar družina. Ploštajenrjeva je pripravila zgodbico, za katero je montažo in glasbo prispeval Danijel Berden. Pester program je na praznični oder privabil tudi zimske vile in škrate. Priklicali so tudi Dedka Mraza, ki jim je razdelil bombone, lahko pa so se tudi fotografirali z njim. Z Dedkom Mrazom so številni otroci pričakali tudi novo leto – z odpiranjem otroških šampanjcev kajpada. Četudi se je dobri mož kmalu poslovil, je zabava še vedno trajala. Ob pop glasbi so otroci po odru rajali in se zabavali, starši pa pokramljali med sabo.

Oder so nato prepustili Kozjanskim lupom, ki so igrali na pravem šentjurskem silvestrovanju. Ob polnoči pa sta Šentjurčanom voščila podžupanja Silva Koželj in predsednik Mestne skupnosti Šentjur Zdenko Horvat. (Jure Godler, foto: Jure Godler, Danijel Berden)

Sorodne novice

Eko jaz in eko ti, združimo moči!

Jure Godler

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

V novo leto prvi stopili šentjurski otroci

Jure Godler

Decembrska dogajanja v enoti Vrtca Šentjur na Prevorju

Jure Godler

Komemoracija Dramlje: Mir ni nekaj samoumevnega

Jure Godler

Novo leto čakali z Dedkom Mrazom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več