17.4 C
Šentjur pri Celju
08/08/2020
sentjur.net

December ob mestnem ognjišču: Pred in po prazniku

Šentjur, 27. 12. 2019 – Predpraznični dan je poskrbel za športno-pevsko vzdušje v pokritem šotoru na Mestnem trgu. Kot prvi so začeli športniki – mladi košarkarji, ki trenirajo v Košarkarskem klubu Šentjur. Ti so pod budnim očesom trenerja Žige Juga pokazali nekaj vaj z žogo. Prav tako so metali na mali koš, kar jim je šlo več kot odlično. Kmalu za tem pa se jim je pridružila tudi članska ekipa. Ti se sicer pred rednim treningom niso pridružili podmladku, so pa zaradi svoje višine pritegnili marsikateri pogled. Otroci in igralci so razdelili nekaj vstopnic za tekmo, ki bo 4. januarja z Laškim, prav tako so razdelili tudi uradne koledarje.

Druženje je zmotil tudi Božiček, ki je okoli sebe takoj naredil nekaj otroške gneče. Razdeljeval je bombone, se pogovarjal tudi z najmlajšimi, mladim košarkarjem pa je pokazal celo nekaj košarkarskih trikov. Po odhodu Božička so morali oditi tudi naši košarkarji, katerim je dobri mož obljubil deset zaporednih zmag, če bodo pridni, seveda.

Glasovirke in 7 de’ci

Ko se je vrišč in odboj zoge polegel, so na prizorišče prišle pevke KD Glasovir. Po tem ko je njihovo umetniško vodenje prevzel Simon Virtič, je bil nastop na Decembru ob mestnem ognjišču njihov prvi v takšni sestavi. Sicer so Glasovirke ene najboljših vokalnih skupin pri nas, saj se redno uvrščajo tudi na regijska tekmovanja za vokalne skupine. Tom Costo, ki povezuje celoten decembrski sklop prireditev se je hudomušno spraševal, kaj pomeni Glasovir: “Mogoče glasna Slovenka na otoku Vir?”

Kot zadnji so nastopili fantje Vokalne skupine 7 de’ci. Ob zanimivem imenu je njegov izvor zanimal tudi voditelja. Čeprav tudi na koncu ni bilo čisto jasno – ali pomeni 7 dedcov ali 7 decilitrov oz. buteljka vina po vsej verjetnosti. Fantje so zapeli bolj poletni program in se tako vsaj malo odmaknili od te dni vsepovsod slišanih božičnih melodij. Tudi 7 de’ci so bili letošnje leto predlagani za regijsko raven tekmovanj za vokalne skupine, vodi pa jih Leon Ašenberger.

Popraznični Jakobčani

Po nekajdnevnem premoru so ponovno zasvetile lučke v šotoru na Mestnem trgu Šentjur. Popraznični večer je bil v domeni Jakobčanov. Kot prvi so zapeli moški del zbora – Vokalna skupina Jakobčani, ki so pred leti lastno vokalno skupino ustanovili ravno iz Mešanega zbora Sv. Jakob. Njihov umetniški vodja je Luka Černe, ki ga je tokrat nadomestil Gregor Kolar.

Za njihovim samostojnim nastopom pa so se jim pridružile še pevke. Mešani pevski zbor sv. Jakob je predlani obhajal 70-letnico delovanja, sprva kot cerkveni zbor, nato pa so pred 27 leti ustanovili tudi svoje društvo. Sodelujejo na občinskih in cerkvenih pevskih revijah in se udeležujejo številnih gostovanj in srečanj. Zbor vodi Alja Zidar. (Jure Godler)

Sorodne novice

Izziv p(ol)etja posvetili domovini

Jure Godler

S cerkvenega obzidja prekinili kulturni post

Jure Godler

7 de’ci na končnem izletu nastopili kar šestkrat

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Pridruži se nam ob mestnem ognjišču!

Jure Godler

Tudi 7 de’ci na območni reviji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več