6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Dedek Mraz in Zvezdica Zaspanka razveselila otroke

Že tradicionalno Društvo prijateljev mladine Šentjur pripravi za mlajše otroke do vključno prvega razreda praznovanje Dedka Mraza. Tudi letos so se izkazali in v goste povabili domačo predstavo Zvezdica Zaspanka, ki so jo uprizorili igralke in igralci Prosvetnega društva Zarja iz Šentvida pri Planini. Predstavo je režirala Katja Pliberšek in je bila, kot smo že pri Šentvidčanih navajeni, do potankosti dorečena. Potrudili so se pri zanimivi sceni. V prvem delu predstave so se poigrali z belimi oblekami in neonsko svetlobo in tako pričarali zvezdice na nebu, botra Meseca in kometa Repatca. Za dovršenostjo nista zaostajali niti drugi dve sceni, na trgu in hiška razbojnika Cefizla, kamor se zateče Zvezdica zaspanka v igri.

Po dobre pol ure pa so otroci že nestrpno pričakovali Dedka Mraza. Ta je s pomočjo zvezdic zamenjal vabila, ki so jih otroci prejeli za darila. Zaradi zelo velikega števila otrok pa sta bila predstava in razdeljevanje daril izvedena trikrat. Enkrat v petek ter dvakrat v soboto. Društvu prijateljev mladine Šentjur pa gre zahvala, da se ob bok veliko bolj popularnima Miklavžu in Božičku še vedno postavi Dedek Mraz. (J. G.)

Sorodne novice

Ipavčevi plaketi v roke humanitarki in kulturnici

Jure Godler

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Jure Godler

Kolumna: Smo postali sebičen narod, ki mu je mar le zase?

Jure Godler

V Lidlovih trgovinah zbirajo hrano za ljudi v stiski

Jure Godler

Podarite stari osebni osebni računalnik

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več