19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Ponikva, 30. 12.2020Miklavž in Božiček sta letos že obdarovala otroke, Dedek Mraz pa bo darila šele prinesel. Dedek Mraz ima vse otroke zelo rad in ne dela nikakršnih razlik med njimi. O njem obstaja veliko različnih pesmic, še najbolj znana je Siva kučma, bela brada, ki jo je napisal Janez Bitenc. Še danes se lik Dedka Mraza pojavlja v nekaterih podjetjih in ustanovah, ko v mesecu decembru obdaruje otroke zaposlenih ter na različnih javnih prireditvah za otroke v večjih slovenskih mestih, v gledališčih ter vrtcih in osnovnih šolah.

Društvo prijateljev mladine Šentjur je tudi letos razveselilo otroke po vsej občini Šentjur. Dedek Mraz je dolgo okleval in na koncu je sprejel pomembno odločitev. Letošnje leto je zagotovo spremenilo življenje vsem ljudem, ukrepi in omejitve so pot preprečile tudi Dedku Mrazu. Ker je že zelo star, se je letos spomnil nečesa, kar še nikoli ni naredil. Otrokom je darila poslal kar preko pošte.

V vsako darilo je poleg posebej izbrane knjige za vsakega otroka dodal še pismo, v katerem je otrokom sporočil, čemu letos takšno obdarovanje. Res je, da je Dedek Mraz s tem pošto obremenil za še dodatnih 50 odstotkov njenega dela, a pravi, da je kljub vsemu nadvse navdušen nad letošnjo izpeljano taktiko. Kot pravi sam, si želi, da se prihodnje leto decembra končno sreča z otroki, jih malo poboža in v živo vidi njihove presenečene obraze.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Prvo obhajilo na Ponikvi

Tjaša Ferlež

»Pogosto majhna reč veliko velja«

Tjaša Ferlež

Že 13. Salamijada na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Mlaj so postavili na star način

Jure Godler

Slomškovi večeri: “Ta otrok bo živel!”

Tjaša Ferlež

Dedek Mraz: Nisem pozabil nate!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več