19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Dela osnovnošolcev odprla novo galerijo

Gorica pri Slivnici, 19. junij 2024 – V Občini Šentjur je novo umetniško razstavišče. Zaživelo je v Podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici, kjer so stene hodnikov in začasno prazne prostore namenili umetniškim delom. Možnost prvega razstavljanja je pripadla učencem Osnovne šole Slivnica pri Celju.

Razvojna agencija Kozjansko je s Kulturnim društvom Gorica pri Slivnici stopila v skupni projekt Sliknica, ki je, kot je uvodoma dejal predsednik društva Vid Palčnik besedna igra med slikarstvom in imenom kraja Slivnica. S projektom želijo likovna dela, ki jih učenci skozi šolsko leto ustvarjajo pri likovnem pouku, postaviti pred oči širšega okolja, v katerem šola deluje. Na odprtju razstave je kuratorka galerijskega prostora Kvirina Martina Zupanc z Razvojne agencije Kozjansko izpostavila zanimivost in raznovrstnost ustvarjenih del, prav tako željo, da bi stene podjetniškega inkubatorja v prihodnje gostile še kakšnega lokalnega ustvarjalca, čez leto dni pa zopet učence osnovne šole.

Mladi likovniki na slivniški osnovni šoli ustvarjajo pod mentorstvom profesorice likovnega pouka Nataše Himmelreich, ki je opravila tudi selekcijo del. Slike, grafike in 3-dimenzionalna dela preko petdesetih učencev so pestra: “Pri slikah so naši mladi umetniki največkrat upodobili živali in obraze (portreti), pri čemer so raziskovali barvno harmonijo, komplementarni kontrast, modulacijo. Njihova dela so prepletena s čustvi in izražajo razumevanje barvne teorije in njenih učinkov,” je strnila Himmelreichova. Da sicer likovno ustvarjanje ni edina živa umetnost na šoli, sta z glasbenim vložkom ob odprtju potrdili tudi Eva in Zala Jelen. (Foto: Franci Hrovatič)

Sorodne novice

Enajsterica mladih podjetnikov v Aurei na svojo poslovno pot

ViP

Na Glinci otroci peli slovenske pesmi

ViP

​Podjetniške ideje se bodo rojevale v novi kavarni

ViP

Z zajtrkom pri -5 začeli Prešernov meni

Jure Godler

Odprli novo podjetniško okno za kraj, občino in regijo

ViP

Po plašču, zdaj še nova notranjost slivniške šole

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več