11 C
Šentjur pri Celju
27/09/2020
sentjur.net

Diaci na volitve z 882 overjenimi podpisi

Šentjur, 17. 10. 2018 – V sejni sobi Občine Šentjur je svojo namero, da znova kandidira za mesto župana, sporočil tudi aktualni župan mag. Marko Diaci. Ponovno bo kandidiral kot neodvisni kandidat za župana Županove liste – Gibanja za občino Šentjur. Listo pa je na Okrajno volilno komisijo vložil predlagatelj liste Miran Koren. Slednji je uvodoma nagovoril zbrane novinarje: “Hitro lahko ugotovino, da je župan Diaci skupaj s svojo ekipo izpolnil dane zaveze, ima vizijo, da zna, hoče in zmore delovati v skupno korist in dobro vseh. Oblast mu ni bila cilj, ampak sredstvo za doseganje skupno dogovorjenih ciljev.” Da je lahko kot neodvisni kandidat tudi kandidiral, je bilo potrebno zbrati 140 overjenih podpisov občanov, Diaci in njegova lista pa sta ta kriterij vzela zares in skupaj so zbrali kar neverjetnih 882 overjenih podpisov za njegovo kandidaturo in 700 overjenih podpisov za kandidaturo Županove liste – Gibanja za občino Šentjur. Koren je poudaril, da ne skriva prepričanja, da bo aktualni župan s svojo listo dobil dovolj veliko podporo, da bo tudi v tretjem mandatu zvest zavezam, ki jih daje ob tokratnih volitvah.

“Moja kandidatura temelji na opravljenem delu v zadnjih dveh mandatih, osmih letih, ter načrtih, da bomo narejeno še nadgradili in nadaljevali s projekti,” je spregovoril tudi mag. Marko Diaci. V rezimeju dela je navedel, da so v tem času uspešno zaključili 850 projektov, od tega 195 večjih in finančno zahtevnejših, za številna pa so uspešno pridobili evropska sredstva. Med projekti, ki so podrobnjeje navedeni na internetni strani Gibanja za občino Šentjur, so splošno zapisana področja, na katerih bo poudarek v naslednjem mandatu – skrb za otroke in mladino, ceste in kolesarske poti, gospodarski razvoj, okolje, kultura in turizem, izzivi za prihodnost in drugi. “Vizije in cilji, zapisani v Dolgoročnem razvojnem programu, so naša usmeritev in zaveza. Sledili jim bomo, s tem, da jih bomo fleksibilno prilagajali vsem prihajajočim izzivom na področju človeških virov, načina življenja in zaostrenih okoljskih pogojev,” so zapisali na internetni strani, ki ponuja tudi povezavo do Dolgoročnega razvojnega programa občine Šentjur v letih 2014 do 2020.

“Na volitve gremo z močno ekipo kandidatov za občinski svet v vseh volilnih enotah,” je še dodal ter izpostavil, da ima lista podporo tudi lokalnih odborov Demokratične stranke upokojencev Slovenije in Nove Slovenije, za kar se jim je zahvalil. Stranke, ki ga podpirajo pred volitvami, se bodo bržkone znašle tudi v županovi koaliciji, v kolikor se bo mag. Marko Diaci usedel na županov stol tudi v tretjem mandatu. (Jure Godler)

Sorodne novice

Občinski praznik brez omenjanja besede, ki visi nad nami

Jure Godler

Prvi šolski dan, a drugačen kot smo ga bili navajeni

Jure Godler

Minister Vizjak z županom o aktualnih okoljskih temah

Jure Godler

Župan mag. Marko Diaci: Pomagajmo si med seboj

Jure Godler

Po svečnici še o minulem letu v naših župnijah

Jure Godler

Na čelu slivniške planinske četice še naprej Silvo Užmah

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več