17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Diplomirala 13. generacija študentov

Šentjur, 24. 10. 2018 – Slovenska kmetijska šola v Šentjurju je bila ustanovljena v začetku prejšnjega stoletja, pouk pa so začeli 3. januarja 1910. Da je slovenska šola v takratnem nemškem svetu našla domovinsko pravico, je zaslužen predvsem Gustav Ipavec. V Ipavčevem kulturnem centru Šentjur je Šolski center Šentjur pripravil slovesno podelitev diplom študentov, ki so zaključili višješolsko izobraževanje pri njih. Zbrane je v slovesen dogodek popeljal Moški pevski zbor skladateljev Ipavcev, ki ga vodi Valentina Černe. Diplome je prejela že 13. generacija študentov, ki so zaključili študij, začetki višjestrokovne šole pa segajo v šolsko leto 2002/2003, ko so začeli izvajati študijski program kmetijstvo.

Prejem diplome je velika prelomnica v življenju, ki bo diplomantom prinesla “nove in predvsem dobre priložnosti”. Zbrane je pozdravil ravnatelj ŠCŠ mag. Branko Šket. “Na zunaj izgleda diploma tanka knjiga z lepimi platnicami, v resnici pa je ta knjiga simbol vseh ur učenja in truda, vloženega v pridobivanje znanja. Je simbol podpore vaših bližnjih, ki so danes tukaj z vami in simbol truda profesorjev, ki so vam pomagali pri pisanju te,” je povedal ravnatelj. Poudaril je, da v življenju ni pomembna le diploma, ampak tudi količina misli za sprejemanje novih idej in pripravljenost za nova učenja. Položil pa jim je na srce misel, da naj “nikoli ne pozabijo, da so čudovite stvari, ki ste se jih učili v šolah, delo mnogih generacij pred vami”.

Diplomante je pozdravila tudi predstavnica občine Polonca Jazbinšek, ki je izpostavila, da je naša občina mladim prijazna občina in si bo marsikdo od diplomantov tukaj ustvaril družino in tukaj našel zaposlitev. Zbrane je nagovorila tudi poslanka DZ RS Jelka Godec: “Pred nami je 13. generacija diplomantov in verjamem, da ste z diplomo bližje svojim ciljem.” Pohvalila je tudi učiteljski zbor, kateremu gredo zahvale za ves trud, ki so ga vložili.  Za kulturno popestritev sta poskrbeli citrarka Jasmina Levičar in sopranistka Martina Zapušek. Diplome je diplomantom podelil ravnatelj mag. Branko Šket, diplome pa je prejelo 43 diplomantov. (Jure Godler)

Sorodne novice

Aktivne počitnice na Šolskem centru Šentjur

Jure Godler

Zlati in diamantna maturantka na Šolskem centru Šentjur

Jure Godler

Ob zaključku šolskega leta v šolo s traktorji

Jure Godler

Predstavili raziskovalna dela diplomantov ŠCŠ

Jure Godler

Obeležili 20-obletnico delovanja Višje strokovne šole

Jure Godler

SCŠ ob 111. obletnici obiskal predsednik države

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več