25.4 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Dobje, 7. 2. 2024 – V sredo je v Dobju ob glavni regionalni cesti potekala preventivna akcija »Brez alkohola na cestah občine Dobje«, ki sta jo skupaj izvedli Osnovna šola Dobje v okviru projekta Zdrava šola in Policijska postaja Šentjur. Učenci Osnovne šole Dobje so ob pomoči policistov Policijske postaje Šentjur (PP Šentjur) pozivali voznike, naj nikoli ne sedejo za volan pod vplivom alkohola. Vsak ustavljeni voznik je prejel alkotester in zgibanko »Alkohol? Ne, hvala!« Zgibanke so predhodno pripravili učenci v okviru Razširjenega programa. Na zgibanki so slikovna opozorila, ki voznike pozivajo: »Pozor! Ne vozi, ko piješ« in »Alkohol ne sodi za volan«.

V akciji so sodelovali vsi učenci od 1. do 9. razreda. Ob pomoči policistov so izročili alkotesterje ter preventivne risbice voznikom ter predvsem najmlajši na otroško prijazen in prikupen način sporočili udeležencem v cestnem prometu: »Prosimo, da ne vozite, če pijete alkohol«. Besede so pozitivno in vzpodbudno vplivale na ustavljene voznike, ki so akcijo sprejeli zelo pozitivno, učenci in policisti so prejeli veliko besed pohvale. Zaključimo lahko, da je sodelovanje več deležnikov pri preventivnih akcijah varnosti v cestnem prometu na lokalni ravni izjemnega pomena. (OŠ Dobje)

Sorodne novice

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Dve sta uspeli odskočiti, ena ne

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več