13.2 C
Šentjur pri Celju
28/10/2021
sentjur.net

Dobjanski odličnjaki z županovo popotnico v svet

Dobje, 21. 6. 2019 – Župan Občine Dobje Franc Leskovšek vsako leto povabil najboljše učence, ki se poslavljajo od osnovnošolskega izobraževanja, na sprejem v dvorano Kulturnega doma Dobje. “Vi ste učenci, ki ste dosegali odlične rezultate in vam k tem rezultatom čestitam,” je uvodoma župan nagovoril učence. Zaželel jim je, da bodo tudi v srednjih šolah promovirali s svojim uspehom dobjansko šolo in domače kraje, ki naj jih nikoli ne pozabijo. Župan Leskovšek je odličnjakom čestital in jim izročil darilo – kalkulator in knjigo Marije Plemenitaš o Dobju. “Lahko ste veseli in ponosni, da ste obiskovali tako kvalitetno šolo, kot je naša. V času izobraževanja ste pokazali tudi svoje intelektualne sposobnosti in znanje,” je še zaključil nagovor župan. Dobjanski odličnjaki so: Anej Bezgovšek, Lovro Gubenšek, Ana Vidic, Nejc Žibret, Urška Vrečko, Matic Gračnar in Špela Škoberne.

Nekaj besed pa je najboljšim učencem namenila tudi ravnateljica šole Suzana Plemenitaš. Poudarila je, da je to bila zadnja generacija, kateri je bila tako razrednik in ravnateljica. Sicer ta generacija ni zadnje leto osvojila zlatih priznanj iz državnih tekmovanj, so pa osvojili številna srebrna priznanja. Lovro Gubenšek pa je dobil tudi priznanje Občine Šentjur za delo na glasbenem področju. “Želim vam, da najdete poklic, ki ga boste z veseljem opravljali in strmite k temu, da ste zadovoljni, odgovorni in da delo dobro opravite,” jim je še zaželela ravnateljica. Župan pa je najboljše še za konec povabil na malico k Olgi.

(Jure Godler)

Sorodne novice

V Dobju župan sprejel najuspešnejše učence

Tjaša Ferlež

Z domačimi gasilci izvedli čistilno akcijo

Jure Godler

Elaborat presoje varnosti cest v Dobju kot vstopnica za izboljšave

Natalija Plemenitaš Fuchs

Lokalni ponudniki hrane so v ponudbi se združili še v Dobju

Jure Godler

V zahvalo zdravstvenim delavcem je pesnica napisala pesem

Tjaša Ferlež

Dvanajsti Guzejev pohod po dobjanskih gričih

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več