20.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2020
sentjur.net

Dobjanski SPV aktiven tudi v zimskih razmerah

spv_fotografijaSvet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) občine Dobje se je v torek, 4. februarja, srečal na 7. redni seji, ki je bila terenska. Članom se je pridružil tudi dobjanski župan. SPV si je ogledal več nevarnih mest ter sprejel letni načrt dela.

Terensko delo

Člani SPV so se sestali v dolini Dobjanskega potoka ter si najprej ogledali mesto pri Gostilni pri Olgi, za katerega bodo Direkciji za ceste RS predlagali postavitev talne signalizacije in prehoda za pešce, ki bi bil z vidika varnosti cestnega prometa nujno potreben. Obenem so si ogledali edini hodnik za pešce, ki poteka ob regionalni cesti do Osnovne šole Dobje in je v izjemno slabem stanju. Ker je to tudi šolska pot, se je poslužujejo v večini primerov osnovnošolci, ki so še posebej ranljiva skupina v cestnem prometu. Tudi za omenjeni hodnik bodo predlagali Direkciji za ceste obnovo ter postavitev varovalne ograje. Naslednja točka ogleda je bil most čez Dobjanski potok, kjer je varovalna ograja na eni strani povsem popustila in ne služi varovanju pred padcem v globino potoka. Tudi župan se je strinjal, da je ograjo potrebno čim prej utrditi. SPV-jevci so se sprehodili tudi ob Dobjanskem potoku ter ugotovili, da bo na Direkcijo za ceste RS nujno nasloviti še prošnjo za postavitev dodatne varovalne ograje ob Dobjanskem potoku, kjer je struga najgloblja. Morebitni padec z regionalne ceste bi zaradi nizke ograje bil namreč usoden.

Ležečega policista ne bo

SPV si je z županom ogledal še mesto v Lažišah, za katerega je bila podana pobuda za postavitev cestne ovire, t. i. ležečega policista. Sklep SPV je bil, da ovire ni smiselno postaviti, bodo pa v najkrajšem času postavljeni dodatni znaki omejitve hitrosti na 30 km/h, s čimer bodo vozniki opozorjeni na zmanjšanje hitrosti in na dodatno večjo pozornost na cestnem odseku. Po terenskem delu je SPV sprejel še obsežen letni program dela ter izpostavil zahvalo Izletniku Celje, saj so v prejšnjem tednu na šolskih avtobusih dijakom razdelili odsevne trakove, ki jih je daroval SPV Občine Dobje. (N. P. F.)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 25 – Natalija Plemenitaš Fuchs, inšpektorica

Jure Godler

Dobjanski večer: Od Prešerna, Valentina do pusta…

Jure Godler

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

Župan odgovarja občinski svetnici: Vpliv na proračun bo manjši

Jure Godler

Prejeli smo: Sožitje za varnost v cestnem prometu v Dobju

Jure Godler

SPV Občine Dobje uredil šolske poti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več