18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Dobje: Izredna seja na predvečer silvestrovega

Dobje, 30. 12. 2014 – Na predvečer silvestrovega je župan občine Dobje Franc Leskovšek sklical izredno sejo. Čeprav bi lahko pričakovali “izredne” točke seje, teh nujnih odločitev novega občinskega sveta le ni bilo. Ravno na pravilno opredelitev seje pa je opozorila Natalija Plemenitaš Fuchs, saj se izredna seja lahko skliče le, če so za to podane zahteve – nujne odločitve, na pobudo četrtine članov sveta, ter ugotovila, da razlogov za sklic izredne seje ni. Župan se je izmotal, da zaključek, ki je sledil po seji, vendarle mora biti v mesecu decembru, kar je bil tudi za Fuchsovo primeren argument.

Zaključni račun 2013

Najpomembnejša točka dnevnega reda je bil sprejem Zaključnega računa proračuna Občine Dobje za leto 2013 (!?). Župan je povedal, da je zaključni račun bil končan v maju in je bil tudi poslan pristojnemu ministrstvu, je pa občino obiskalo tudi računsko sodišče, ki ni zaznalo večjih kršitev in izdalo mnenje s pridržkom. To ni bilo všeč Nataliji Plemenitaš Fuchs, ki je opozorila, da se zaključni račun za leto 2013 sprejema zadnje dni leta 2014 in o njem sklepa nova sestava občinskega sveta, ki tega proračuna praktično ne pozna, zaključnega računa pa ni pregledal tudi nadzorni odbor občine. Razpravljala pa je o občinskem avtomobilu, ki ga je župan prodal občini za 1 EUR, njegovi stroški na letni ravni pa so okoli 4.000 EUR, dodala, da so sejnine občinskih svetnikov v Dobju precej nizke, saj je celotna postavka za sejnine le 3.000 EUR, ter vprašala, zakaj je v zaključnem računu med realiziranim proračunom (1.098.000 EUR) in sprejetim proračunom kar 400.000 EUR razlike.

Odgovorila ji je direktorica Andreja Gradič, da je prišlo do zamenjave ceste na razpisu in se je izvedla cesta Loke˗Jesenik. Glede avtomobila je direktorica dodala, da so se stroški prevoza precej zmanjšali takrat, ko so plačevali uradno kilometrino za pot, poleg tega pa je bil župan Leskovšek, kot nepoklicni župan, za to tudi obdavčen. Zaključni račun so sprejeli soglasno.

Pregledani občina in šola

Svetniki so se seznanili tudi z notranjo revizijo, ki jo je v Občini Dobje in OŠ Dobje opravila Branka Cmerešek Rožencvet. Med drugim je ugotovila, da je občina prevzemala obveznosti do Osnovne šole Dobje brez pogodbe, pri čemer je ravnala v nasprotju s 50. členom ZJF, da je občina plačevala materialne stroške in energente po dvanajstinah, pri tem pa ni razpolagala z dokazili o porabi sredstev, ter podala druge manjše pripombe, ki jih je revizorka zapisala v poročilu.

Sejo so po krajši razpravi zaključili ter odšli v Gostilno “Pri Urški” na zaključek. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na občinskem svetu o sadri in suhih zadrževalnikih

Jure Godler

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež

Intervencijski center Šentjur na prvi stopnički do realizacije

Jure Godler

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več