15.6 C
Šentjur pri Celju
07/06/2023
sentjur.net

Dobje med najmanj precepljenimi občinami

Šentjur, 9. december 2021 – Epidemiološke številke se v državi počasi, a vendarle vidno nižajo. Kljub temu bolnišnice še ostajajo obremenjene, minule dni so slovenskim zdravstvenim delavcem priskočili italijanski kolegi. Trenutno je v državi dobrih 25 tisoč aktivnih okužb s koronavirusom. Izboljšuje se tudi stanje v naših občinah.

V šentjurski občini je po podatkih Sledilnika trenutno 147 aktivnih okužb z novim koronavirusom, včeraj je bilo na novo potrjenih 10 primerov. Občina Šentjur tako beleži že 18,5-odstoten padec okužb, še minuli vikend je bilo namreč preko 200 aktivnih primerov okužb. Občina Dobje ima na drugi strani trenutno tri aktivno okužene občane,  ki so bili potrjeni včeraj. Šentjur in Dobje tako spadata v skupino večine občin Savinjske regije, kjer je število na novo odkritih okužb v upadanju. Sedem je še vedno takšnih, kjer številke še vedno naraščajo, tudi v sosednji Občini Šmarje pri Jelšah.

Kako smo precepljeni?

V Sloveniji je trenutno 59 odstotkov državljanov cepljenih z enim odmerkom cepiva, 55 odstotkov pa z vsemi potrebnimi. Občina Šentjur med vsemi slovenskimi občinami tiči v spodnji polovici, z vsemi odmerki je cepljenih 52,5 odstotka občanov. Občina Dobje je pri repu lestvice, med 212 občinami je na 203. mestu, z vsemi potrebnimi odmerki je cepljenih 44,6 odstotka občanov. Občina Dobje je tako po cepljenju tudi najslabša občina Savinjske regije in bližnje okolice. Občina z največ cepljenimi prebivalci (z enim in obema odmerkoma) je Kranjska Gora, kjer je z vsemi potrebnimi odmerki cepljenih 65,1 % občanov.

Cepljenje v Šentjurju

Zdravstveni dom Šentjur:

PONEDELJEK, TOREK, SREDA: 7:30 – 14:00
ČETRTEK: 7:30 – 18:00
PETEK: 7:30 – 13:00
Čas odmora: dopoldan od 10:00 do 10:30, popoldan od 14:00 do 14:30. Izven delovnega časa pokličite svojega izbranega zdravnika.

Cepljenje v Diagnostičnem centru Šentjur (Ulica Dušana Kvedra 27, Šentjur):
SREDA: 10:00 – 15:00
Za množično cepljenje bo na razpolago cepivo Comirnaty proizvajalca Pfizer/BioNTech.

Več informacij na spletni strani ZD Šentjur.

Sorodne novice

Lahko Šentjur ostane brez 24-urne nujne medicinske pomoči?

ViP

DOBJE: Leskovšku četrti mandat, kdo bo sedel v občinskem svetu?

ViP

V Šentjurju imamo kar 1.434 praznih stanovanj?!

Jure Godler

Leskovšek po četrti mandat na čelu Dobja

ViP

Praznik Občine Dobje in okrogla obletnica šole

Jure Godler

Se župan Leskovšek poslavlja?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več