18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Dobje: Natalija Plemenitaš Fuchs v tretje

Dobje, 29. 8. 2014 – Lokalne volitve bodo v Dobju verjetno bolj zanimive kot v Šentjurju, vsaj kar se tiče raznolikosti županskih kandidatov. Kot prva kandidatka se je na novinarski konferenci predstavila Natalija Plemenitaš Fuchs, ki se bo tokrat v boj podala kot neodvisna kandidatka na Neodvisni listi za Dobje. Spomnimo, Plemenitaševa se je na prejšnjih lokalnih volitvah uvrstila v drugi krog, kjer je nekaj deset glasov več dobil še aktualni župan Franc Leskovšek.

Majhnost kot elitnost

Neodvisno listo za Dobje, ki bo kandidirala s podporo volivcev, sestavljajo kandidatka za županjo Natalija Plemenitaš Fuchs, ki kandidira tudi za svetnico in kandidati za svetnike občinskega sveta: Uroš Horjak, Magdalena Doberšek in Božidar Žibret. Magdalena in Natalija sta svetnici v tem sklicu občinskega sveta, Božidar je bil aktiven v Odboru za okolje in prostorsko planiranje, Uroš pa kot vodja ekipe Prve pomoči v okviru občinske Civilne zaščite. O preteklem mandatu v občinskem svetu Dobje pravijo: »V preteklem mandatu sva podprli vse projekte, s katerimi se naša občina lahko ponaša danes. Vedno konstruktivno podpreva projekte v povezavi z gasilstvom (gradnja prizidka gasilskega doma), vodooskrbo (skupni projekt vodooskrbe z Občino Šentjur), izboljšanjem energetskega potenciala (energetska sanacija OŠ Dobje), izboljšanjem cestne infrastrukture in povezljivosti (povezovalna cesta Suho–Repuš in cesta v Jesenik), izboljšanje komunalne urejenosti.”

Stara šola

Edini projekt, ki so ga svetniki občinskega sveta z večino ustavili, je bil projekt Stara šola, ki bi izčrpal in osiromašil občinski proračun tudi na dolgi rok. Sprejeli smo razumsko odločitev, sredstva pa uspešno prekanalizirali in oplemenitili kot partnerji v projektu skupne vodooskrbe z Občino Šentjur. Svetnici v preteklem mandatu, Plemenitaševa in Doberškova, pravita, da sta bili vedno odprti in razumni, ko se je odločalo o projektih in investicijah skupnega dobrega, vedno podpirata odločitve, ki pomenijo uspeh in izboljšanje delovanja naše občine.

Plemenitaševa jasno poudari glavne točke programa: »Projektna naravnanost, povezovanje s sosednjimi občinami ter sprejetje planov razvoja občine, da se prioritete ne bodo več snovale za šankom. Naša občina se mora prilagoditi težnjam države po ukinitvi majhnih občin. Le pripravljeni bomo lahko uspešno delovali še naprej ter bomo dokazali državi, da je majhnost lahko tudi elitnost.«

Sorodne novice

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež

Zdenka Jan je nova predsednica ZDUS

Milenka Blažević
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več