21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Dobje s prenovljenim občinskim svetom

Dobje, 4. 11. 2014 – Prva slavnostna seja občinskega sveta občine Dobje je potekala v dobjanskem kulturnem domu, minila pa je brez zapletov in s popolno soglasnostjo. Prisotnih je bilo vseh sedem članov sveta. Po pregledu potrdil o izvolitvi v občinski svet je svoje poročilo podal predsednik občinske volilne komisije Bogomir Brložnik. V občinski svet so tako imenovani: Franci Leskovšek ml., Branko Uduč, Helena Volasko, Magdalena Doberšek, Peter Frece, Natalija Plemenitaš Fuchs in Božidar Žibret, na županskem stolčku pa bo še naprej sedel Franci Leskovšek.

Enotno so potrdili tudi mandatno komisijo, kateri bo prihodnja štiri leta predsedoval Branko Uduč, člana pa bosta Peter Frece in Helena Doberšek. Po tem glasovanju se je sestala mandatna komisija, ostali člani pa so si privoščili desetminutni odmor. Med odmorom je mandatna komisija ugotovila, da se potrdijo mandati vsem članom sveta, svet pa je seveda sam sebe potrdil s sedmimi glasovi za, prav tako pa tudi župana. Novoizvoljeni stari župan je v svojem uvodnem nagovoru poudaril: “Vesel sem, da je bila volilna udeležba na letošnjih volitvah nadpovprečna glede na državno povprečje, kar dokazuje, da so naši občani zainteresirani za delovanje naše občine. Z današnjo potrditvijo mandatov smo vsi skupaj prevzeli odgovornost, da bomo znali in zmogli sprejemati takšne odločitve, ki bodo pripomogle k boljšim pogojem za življenje v naši občini.” Po nagovoru je župan seveda zaprisegel, sledili pa so mu še svetniki.

Prva seja je minila soglasno, mirno in nasmejano. Brez točke razno na dnevnem redu. Namesto te točke so se vsi skupaj odpravili v bližnjo gostilno, kjer so nazdravili prihodnosti. Če bodo tako soglasni tudi v prihodnje, bo pokazal čas. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Jelka Godec ponovno izvoljena za poslanko

ViP

Šentjur in Dobje z visoko volilno udeležbo

ViP

Bi glasovali proti stališču lastne stranke?

Jure Godler

Kako bi naši poslanski kandidati sodelovali z občinami?

Jure Godler

Ne samo 40 dni, brez alkohola že več kot 40 let!

Jure Godler

Kdo se bo boril za poslanska mesta?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več