11.8 C
Šentjur pri Celju
22/10/2020
sentjur.net

Dobrodelni koncert ob desetletnici šole

Ponikva, 7. 12. 2017 – December je čas za mnoge dobre stvari. Je čas za prijazne misli, želje, besede in dobra dejanja.  Takšen dogodek je v sredo, prav na dan, ko goduje sveti Miklavž, privabil množico poslušalcev in nastopajočih v telovadnico OŠ Blaža Kocena na Ponikvi, ki se je spremenila v čisto pravo koncertno dvorano. Med njimi so bili tudi župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci, ravnateljica vrtca Šentjur, Elizabeta Jelen, in predsednik sveta KS Ponikva Igor Dosedla z ženo.

Letošnje šolsko leto je posvečeno 10. obletnici izgradnje naše nove »Mavrične šole,« kot so jo mnogi ljubkovalno poimenovali. V ta namen šola pripravlja več prireditev, ki pa so se pričele že s prvim šolskim dnem. Tako je tudi dobrodelni koncert eden izmed njih. Na pobudo ravnateljice Andreje Ocvirk in s pomočjo vseh sodelavcev na šoli je koncert odlično uspel. Nastopili so: Otroški in mladinski pevski zbor naše šole, Vrtec Šentjur – enota Ponikva, MePZ Sonce, Vokalna skupina Nežice, Big Band Šentjur, Ansambel Gas, Ansambel Lunca, Urška Pevec Kastelic, Julija Lubej in Leon Firšt ter Ditka in Gorazd Čepin. Program so odlično povezovala navihana, ljubka dekleta in fant ter učitelj Tomaž Kurež. Vsi nastopajoči, ki jih je bilo kar 150,  so se odrekli honorarju, denar od prodanih kart pa je namenjen Šolskemu skladu za različne potrebe in dejavnosti naših otrok.

Veliko lepih in vzpodbudnih besed sta v svojem nagovoru povedala tudi župan in ravnateljica vrtca. Zelo zanimiva je bila županova ugotovitev, da ravno na dan tega koncerta mineva 243 let (6. 12. 1774), odkar je cesarica Marija Terezija uzakonila obvezno šolstvo na našem ozemlju za vse otroke od 6. do 12. leta starosti. Ravnateljica Andreja Ocvirk pa se je zahvalila vsem nastopajočim, vsem poslušalcem in celotnemu kolektivu šole, ki so pomagali pri pripravi in izvedbi koncerta. Tako smo polni lepih vtisov vstopili v adventni čas, čas pričakovanj in veselega decembra. Odločimo se za dobro, saj vsako majhno dobro delo prekosi velike besede! (Irena Zevnik, foto: Rojnik)

 

Sorodne novice

#koronaintervju št. 15 – Andreja Ocvirk, ravnateljica

Tjaša Ferlež

Velikost in moč nista najpomembnejši v življenju

Tjaša Ferlež

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Obudili spomin na Bratovščino Sinjega galeba

Tjaša Ferlež

Že 20 let sončno

Jure Godler

Že 8. tradicionalni Kocenov pohod

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več