6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Dobrota ne pozna meja

V soboto se je v šentjurskem Kulturnem domu odvil še en dobrodelni koncert v naši občini. Organizatorica tokratnega je bila Albina Karmuzel (Zveza prijateljev Mladine) s pomočjo Študentskega kluba mladih Šentjur in drugimi. Namen koncerta je bil pomagati družini Gilčvert pri gradnji doma in plačilo učbenikov šolarjem, katerih starši so v preteklem letu ostali zaradi stečaja podjetja Alpos brez zaposlitve.

Na koncertu so zaigrali šentjurski Big band pod vodstvom Boštjana Jagra z gosti, in Prifarski muzikantje. Častna pokroviteljica koncerta pa je bila Barbara Miklič Turk, soproga predsednika države.

Obrazložitev:
V družini GILČVERT iz Straže na Gori 22, v DRAMLJAH živijo oče in dva šoloobvezna otroka: URŠKA je stara 11 let, JERNEJ pa je star 8 let. Mlajši Jernej ima večje zdravstvene težave- revmatični artritis in zato je bilo v preteklosti potrebno tudi daljše bolnišnično  zdravljenje in kasnejše pogoste redne mesečne kontrole v Ljubljani. Lani  oktobra jim je umrla mamica.
Družina živi v zelo skromnih razmerah v stari majhni hiški, ki je v razpadajočem stanju in je zelo vlažna. Vlažne stanovanjske razmere načenjajo tudi Jernejevo zdravje in samo vprašanje časa je, kdaj bo deček pristal na invalidskem vozičku. Družina je bila predstavljena v oddaji TEDNIK, kjer so bile predstavljene težke razmere v katerih živijo. Ker družina živi v nemogočih pogojih, smo se v OZPM Šentjur odločili, da tej nesrečni družini pomagamo tako, da jim postavimo nov in suh dom, ki ne bo več načenjal Jernejevega zdravja.

Ker je stiska ljudi, ki so izgubili delo v podjetju Alpos, vedno večja, smo odločili da polovico zbranega denarja namenimo šolarjem za plačilo učbenikov, prehrane v šoli, letovanja.  Dnevno nas prosijo za pomoč in na naši mizi je že okoli 2o prošenj. Tudi spremenjena socialna zakonodajo še poglablja hudo stisko ljudi, še posebno otrok, ki nosijo velik del  državne krize.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več