10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Dojenček na obisku v vrtcu

V našem oddelku, kjer so otroci stari od enega do treh let, smo se ta mesec pogovarjali o družinah, družinskih članih ter o rasti in razvoju dojenčka. Vsak otrok je prinesel v vrtec fotografijo svoje družine in fotografijo, na kateri je bil še dojenček. Otroci so z največjim navdušenjem prinašali svoje fotografije, jih pokazali in predstavili. Spoznali smo, kako in kje dojenček raste, kje se rodi ter kaj vse potrebujemo za dojenčka.

Otrokom sva brali različne zgodbe na to temo, ob katerih smo se pogovarjali, saj se je otrokom ob tem porajalo veliko vprašanj. Najbolj jim je zanimiva igra z dojenčki. Otroci so se vživeli v vlogo mamice in očka, kjer so se igrali z dojenčki, jih umivali in vozili z vozički. Odločili sva se, da jih presenetiva in na obisk povabiva že poznano vzgojiteljico, ki pričakuje dojenčka in mamico dečka iz naše skupine skupaj z dojenčkom. Ta deček nam je tako predstavil mlajšega bratca. Otroci so bili zelo navdušeni in motivirani za nadaljnjo igro. (Mojca Trnovšek in Petra Lavbič)

Sorodne novice

Priprava na porod in starševstvo

Jure Godler

Eko jaz in eko ti, združimo moči!

Jure Godler

Dramatizacija v vrtcu

Jure Godler

Otroci so si ogledali frizerski salon

Jure Godler

Vrtec Šentjur vabi k vpisu otrok za leto 2024-2025

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Eksperimentirali s snegom, z vodo in ledom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več