14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Šentjur, 14. 8. 2021 – Na Dol(a)jnskem kulinaričnem večeru Pri kulturni pip’ci je tokrat gostoval glasbenik in avtor Bort Ross (Borut Antončič), ki se je odzval povabilu Toma Coste, ki je večer organiziral. Uvodoma je zbrane pozdravil prav slednji in zaupal občinstvu kratko zgodbo, kako je prišlo do sodelovanja z gostom. Pritegnila ga je namreč njegova glasba, ko se je vozil z avtomobilom in ga povabil v Šentjur. Ta je tokrat s sabo vzel manjšo zasedbo glasbenikov – Tomaža Zorka na kontrabasu in Jerneja Šuštaršiča na harmoniki.

Občinstvo, ki se je udobno namestilo za mizicami v ravno prav polnem zunanjem prireditvenem prostoru Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, je uživalo ne samo ob dobri glasbi, temveč jih je organizator postregel z dolenjskimi prigrizki. Med drugim so poslušalci izvedeli, da tudi Dolenjci pečejo pršjačo, le da ji rečejo pogača z ocvirki(!?). Odličen akustični koncert je Bort Ross zaključil z nekaj slovenskimi in hrvaškimi zimzelenimi popevkami, pri katerih je s petjem pritegnilo tudi občinstvo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

V jakobški dolini že od nekdaj ubrano pojo

Jure Godler

Na Ponikvi zazvenel večerni ave

Tjaša Ferlež

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Jure Godler

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več