16.5 C
Šentjur pri Celju
12/07/2020
sentjur.net

Drameljčanke srebrne na regijskem tekmovanju pevskih zasedb

V soboto, 2. 12. 2017, se je v Celju trlo pevk in pevcev, saj je v Glasbeni šoli Celje potekalo regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Naslov prireditve Od Celja do Koroške nakazuje, da so se tekmovanja udeležili zbori in vokalne skupine tako iz celjske kot koroške regije, skupno pa kar 12. V drugem delu tekmovanja so se pred tričlansko strokovno žirijo predstavile tudi pevke Ženskega pevskega zbora Dramlje. Dekleta so se tovrstnega tekmovanja udeležile že drugič (prvič leta 2004, ko so dosegle bronasto priznanje), kar pa ne pomeni, da sobotnega nastopa niso pričakovale z veliko mero pozitivne nestrpnosti in dosti vajami.

Predstavile so se s štirimi skladbami: Zreilo je žito Ambroža Čopija, Ptičice, vprašam vas Ervina Ropasa, Skrivnost Andreja Makorja in Venček narodnih Tadeja Kušarja. Drameljske pevke, ki delujejo pod umetniškim vodstvom zborovodkinje Lucije Kolar, so z izvedenim programom dokazale, da so si nastop še kako zaslužile. Udeležba na zborovskih tekmovanjih namreč ni samoumevna – pevski sestavi morajo iti skozi gosto sito meril za izbor, ki upoštevajo kakovost zbora in kakovost prijavljenega sporeda pa tudi primernost sporeda zboru. Pravico do nastopa pa imajo tisti zbori, ki so na preteklem območnem srečanju JSKD dosegli vsaj regijski nivo. Kakovost drameljskih pevk je prepoznala tudi žirija in zboru namenila srebrno priznanje. Priznanje je vsekakor odlična spodbuda in motivacija za nadaljnje dobro in uspešno prepevanje. Tega pa v Dramljah nikoli ni manjkalo!

Iskrene čestitke tudi v imenu avtorice članka.

Nastija Močnik, vodja JSKD OI Šentjur

sdrdavdav

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več