19.8 C
Šentjur pri Celju
03/08/2020
sentjur.net

Drameljske pevke in pevci združili moči

Šentjur, 6. 1. 2016 – V zadnjem času je moč opaziti kar nekaj skupnih projektov različnih domačih kulturnikov. V Dramljah so združili moči pevke Ženskega pevskega zbora Dramlje in pevci Moškega pevskega zbora Dramlje, ki sicer sodijo pod isto kulturno društvo. Na božično-novoletnem koncertu v cerkvici sv. Marije Magdalene v Dramljah so skupaj oživili pridih božiča in rojstva Jezusa. Sakralni tematiki pa so namenili celoten koncert, ki so ga najprej otvorili člani MoPZ Dramlje, ki jih vodi dirigent Matevž Goršič. Po dveh skladbah pa so jih nasledile pevke ŽPZ Dramlje pod vodstvom dirigentke Lucije Kolar. Te so svojim skladbam dodale še glasbene inšturmente – na kitari je zaigrala Marija Klančar, na kahonu je tolkla Albina Kolar.

V sklepnem delu koncerta so pevke in pevci združili moči in zapeli kot mešani zbor. V znani skladbi Amen se je izkazal solist Gregor Kolar. Drameljčani so pripravili zelo lep koncert, čeprav bi v lepo polni domači cerkvi še zlahka našli kakšen prost sedež ali dva. (Jure Godler)

Sorodne novice

Božični koncert v Dramljah

Jure Godler

Pihalcem je ponovno uspelo

Jure Godler

V Dramljah je zadonela zborovska glasba

Jure Godler

Drameljčani predstavili ipavčev zborovski opus

Jure Godler

Vsi, ki še niste – postanite Drameljčani!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več