21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Drameljski gasilci z novim vodstvom odločno naprej

Dramlje, 3. 2. 2018 – Gasilci in gasilke PGD Dramlje so v prostorih društva izvedli svoj redni občni zbor, ki pa je to leto bil tudi volilni. Uvodoma so namenili minuto molka dolgoletnemu članu PGD Bogomirju Ulbingu. Občni zbor je vodilo delovno predsedstvo v sestavi Andrej Golčman, kot predsednik, ter Anja Laubič, Urban Gorenjak in Nejc Novak. Namestnik predsednika PGD Dramlje Anton Lavbič je podal poročilo o opravljenih aktivnostih v letu 2017. Zaradi različnih mnenj o prizidku gasilskega doma je marca lani odstopil predsednik društva, vodenje pa prevzel njegov namestnik. Sodelovali so na gasilskih tekmovanjih in društvenih aktivnostih ter se udeleževali krajevnih aktivnosti kot vsa leta. Jeseni so v lastni režiji zgradili prizidek gasilskemu domu.

Strokovno poročilo je podal tudi poveljnik PGD Dramlje Franc Zdolšek. Drameljski gasilci so imeli 12 intervencij, kar 33-krat so v lanskem sušnem letu vozili vodo. S štirimi ekipami so se udeležili tekmovanja Gasilske zveze Šentjur, kjer so člani A in člani B dosegli tretje mesto, veterani četrto mesto, ter se udeleževali nekaj društvenih tekmovanj in regijskega tekmovanja v Zrečah. Vodja mladine Janko Rupnik je izpostavil problem pomanjkanja mladih, saj je prišlo do menjave generacij, zato niso uspeli sestaviti pionirske ekipe, prav tako pa si želijo vključiti mlajše mentorje.

Volitve

Na poziv kandidacijske komisije se za organe društva ni prijavil nihče, prav tako komisija ni prejela predlogov za kanidate, zato je opravila nekaj pogovorov z aktivnimi člani in predlagala naslednje vodstvo PGD Dramlje: predsednik Janko Rupnik, poveljnik Franc Zdolšek, člani nadzornega odbora Matija Križnik, Janez Kačičnik in Klemen Gorenak, za člane disciplinske komisije pa Marko Novak, Janko Gorenak in Anton Vouk. Ker so imeli za vse organe le enega oziroma tri kandidate, so izvedli javne volitve in soglasno potrdili novo vodstvo drameljskih gasilcev. Predsednik in poveljnik sta dodala še nekaj želja, med njimi dokončanje prizidka, nabavo novih garderobnih omar, ureditev okolice, nabavo novega moštvenega vozila, izvedbo prireditve ob 90. obletnici delovanja društva in obnovitev ter zamenjavo garažnih vrat ter menjavo osebne zaščitne opreme. Občni zbor so po sprejetju plana dela uspešno zaključili in se okrepčali s kolinami. (Jure Godler)

Sorodne novice

Neurje ni prizaneslo niti gasilskemu domu

Tjaša Ferlež

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler

Novo gasilsko vozilo v Dobju bo leta 2025

Tjaša Ferlež

Pogasili požar v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Obeležili 50-letnico delovanja PGD Prevorje

Jure Godler

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več