8.2 C
Šentjur pri Celju
20/01/2021
sentjur.net

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Dramlje, 6. 7. 2019 – Občina Šentjur je obnovila lokalno cesto, ki poteka skozi Dramlje. Obnovljena je bila v dolžini 500 metrov, v sklopu ureditve pa je bil po celotni dolžini izgrajen pločnik, na odseku od gasilskega doma do regionalne ceste pa tudi obojestranski pločnik. Poskrbeli so še za varnost pešcev, saj so vsi označeni prehodi zanje na dvignjenih ploščadih, prav tako sta v namen zmanjševanja hitrosti dvignjeni tudi križišči. V sklopu modernizacije ceste so ob šoli izgradili še izvennivojsko avtobusno postajališče in dodatnih 20 parkirišč. Poleg vsega naštetega so obnovili celotno komunalno infrastrukturo, ki teče v cestišču – kanalizacijo, električne vode, vodovod in telekomunikacije. Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 445.000 evrov brez DDV, izvajalec del pa je bilo podjetje VOC Celje.

Prireditev ob otvoritvi prenovljene ceste so otvorile pevke ŽPZ Dramlje, ki jih vodi Anja Brečko. Z zapeto pesmijo so ponazorile ravno to, kar naj bi cesta predstavljala – povezovanje s krajani, družinskimi člani, prijatelji … “Vaško središče je zaradi obnovljenje ceste prijetnejše in varnejše,” je uvodoma povedala moderatorka priroditve Lucija Jager. Izpostavila je, da se Dramlje v zadnjem času pospešeno razvijajo in da zaradi ugodne lege ob avtocesti privabljajo vedno več novih naseljencev. Zbrane je nagovoril tudi župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci. Izpostavil je, da občina veliko vlaga v Dramlje – uredili so športni park, osnovno šolo in skupaj s kulturnim društvom še Dom kulturnih dejavnosti. Poleg tega je zasebni investitor v Dramljah odprl tudi dolgo želeno trgovino. Župan se je zahvalil vsem predstavnikom krajevne skupnosti, s katerimi so več let odlično sodelovali.

Zbrane je pozdravila tudi predsednica KS Dramlje, Nataša Seničar. Zahvalila se je občini in vsem, ki so pomagali pri gradnji modernizirane ceste. Dodala je, da jih v Dramljah čakajo še številne investicije. Med njimi je izpostavila, da je vrtec je premajhen za vse otroke in šolska kuhinja ne ustreza standardom varne prehrane. Prav tako jih v prihodnosti čakajo še velike potrebe po cestni infrastrukturi … Skupaj z županom, direktorjem OU Jožetom Palčnikom in nekdanjim predsednikom KS, Vilijem Kramarškom, so svečano prerezali trak in cesto predali v uporabo.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Jure Godler

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Ministrica tudi uradno odprla most in cesto

Jure Godler

Pod vplivom alkohola trčil v vozila pred seboj

Jure Godler

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več