14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Drugih sto let je vse lažje …

Šentjur, 26. 2. 2019 – V Domu starejših Šentjur je Zofka Kincl praznovala svoj 100. rojstni dan. Da je teklo praznovanje tako, kot je bilo treba, je poskrbela natančno tako, kot si je zamislila. Slavljenka je namreč organizacijske niti vzela kar v svoje roke. “Ne čutim, da bi bila kakšna sprememba, sedaj ko sem dočakala 100 let,” je v smehu odgovorila na vprašanje, če se počuti kako drugače. Tudi zdravje ji zadnje čase dobro služi.

“Imam lepe spomine na mladost,” je povedala stoletnica. Doda, da jo je delo z mladino vedno veselilo, zato je skoraj trideset let opravljala delo knjižničarke v Šentjurju. Kot mlado so jo sicer nagovarjali, da bi morala postati učiteljica, vendar je na koncu pretehtalo knjižničarstvo. Ravno ljubezen do poklica jo vleče, da pomaga tudi v knjižnici v domu starejših. V spominih na knjižničarstvo tudi pove, da so dekleta večinoma brala ljubezenske knjige, fantje pa potopisne. Bila je aktivna v odborih Rdečega križa, v pevskem zboru in drugje. Ima dve hčerki. “V domu starejših sem se vključila v razne dejavnosti – še vedno hodim k pevskemu zboru in literarnem krožku, organizirala pa sem tudi domsko maškerado za pusta,” hiti razlagati o domskih aktivnostih.

Eni najstarejših občank v Šentjurju je s šopkom cvetja prišel voščit tudi župan mag. Marko Diaci, ki jo je pohecal, da se na naslednji okrogli obletnici ponovno vidita. Stoletnica pa mu je odmerila nazaj: “Pravijo, da je prvih sto let težkih, potem pa gre lahko naprej.” Veliko zdravja so ji zaželeli tudi predstavniki Zveze borcev s predsednikom Ivanom Dvoršakom na čelu. Kot se spodobi za vsako rojstnodnevno zabavo, so v dobrih željah prisotni z direktorico doma starejših Vesno Vodišek Razboršek dvignili kozarce, zapeli ter se posladkali z odlično rojstnodnevno torto.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Nazdravili letu, ki prihaja

Tjaša Ferlež

Pogasili požar v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Marica in Franci Hladnik praznovala zlato poroko

Jure Godler

Odobrena sredstva za izgradnjo CIDO Šentjur

Jure Godler

Gasilska vaja: Zagorelo v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Pred 100 leti se je rodil Rafko Vodeb

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več