7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Druženje s Paridolskimi koreninami

Gorica pri Slivnici, 26. 11. 2016 – Da so ljudske pesmi in napevi še kako živi, je letos že drugo leto zapored dokazala prireditev Druženje s Paridolskimi koreninami. V dvorano Kulturnega doma Gorica pri Slivnici je namreč pripeljala več kot 320 poslušalcev. Pa ne le starejših generacij, ki se jim tovrstna glasba največkrat pripisuje, ampak tudi lepo število mladih ušes.

Na koncertu so se gostiteljem Paridolskim koreninam z ljudskimi pesmimi pridružili še Svet’štefanski fantje, Šentjurski muzikanti, Vokalna skupina Kresnice ter Ljudski pevci s Prevorja. Da se za ohranjanje ljudske pesmi pri mladih generacijah res ni bati, so dokaz otroški in mladinski pevski zbor OŠ Slivnica pri Celju ter vnuki in otroci Paridolskih korenin Mlade koreninice, ki so s prisrčnim petjem raznežili marsikaterega obiskovalca, s šansonoma Iztoka Mlakarja, ki nosita predvsem ljudsko tematiko pa se je predstavil Trio ŠCC. Zbrane je nagovorila tudi novopečena vinska kraljica sv. Helene Tjaša Romih ter, kot se spodobi, nazdravila z gostitelji večera. Poldrugo uro dolg koncert se je nato nadaljeval v preddverju kulturnega doma, kjer je ob domačih dobrotah in žlahtni kapljici ljudska pesem odzvanjala vse tja do polnoči. (ViP, foto: Franci Hrovatič)

Sorodne novice

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP

V spomin Grassellijev v Gorici pri Slivnici kmalu park

ViP

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

80 let od mučeništva Janeza Kranjca

ViP

Po Gorici pri Slivnici medved viden tudi v Dobju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več