0.1 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Družina Jelen poje in igra

Rogatec, 15. 10. 2023 – V Kulturnem domu Rogatec je potekala prireditev Družina poje in igra. Osem družin je prepevalo in igralo stare, narodne in pesmi narodnozabavnega in zabavnega žanra. Vse skupaj pa je bilo začinjeno še s humorjem, ki ga na prireditvi ni manjkalo. Vanja Jelen je Rogačanka, zato so tudi družino Jelen povabili na prireditev.

Petčlanska družina iz Gorice pri Slivnici

Družina Jelen je petčlanska družina iz Gorice pri Slivnici in je v veliki meri povezana z glasbo. Najmlajša Eva obiskuje drugi razred glasbene šole, smer tolkala, in rada prepeva. Je mala zgovorna navihanka in v njeni bližini smeha nikoli ne zmanjka. Timon rad prepeva, zadnjih šest let pa se pridno uči igranja klavirja v glasbeni šoli. Najstarejša Zala končuje osnovno šolo, v glasbeni šoli obiskuje 8. razred violine in drugi razred solo petja. Vedno bolj pravi, da je glasba njena strast, v prostem času pa se rada posveča risanju in tako združuje umetnosti glasbe in vizualne umetnosti. Vsi trije so uspešni na svojih področjih, kar pričajo tudi lepi doseženi rezultati na raznih tekmovanjih.

Mamici Vanji pravijo, da je duša družine in s svojim milim glasom poveže harmonije, ki jih ata Gašper izvablja iz harmonike, klaviatur ali kitare. Vsak izmed njih izrazi željo, kaj bi pel ali igral, in tako sestavijo repertoar. V zadnjem letu so sestavili zanimiv splet pesmi, saj so v venček vključili pesmi, ki opevajo najbolj marljive žuželke – čebelice.

Enourni program

Še v času, ko sta glasbeno šolo obiskovala le Zala in Timon, so se radi udeležili družinskih nastopov, kamor so jih povabili. V zadnjih dveh letih so se začeli nastopi kopičiti in tako so sestavili enourni program, v katerem predstavijo družino, se malo nasmejejo, predvsem pa pojejo in igrajo na svoje inštrumente. V domu upokojencev Šmarje pri Jelšah so tako že dve leti zapored izpeljali svojo tradicionalno prireditev »Poletna noč«, prav tako so s svojim nastopom pred kratkim razveseljevali stanovalce Doma starejših Šentjur. V Veliki Štangi, Šmartno pri Litiji, so odpeli in odigrali sv. mašo, po bogoslužju pa zabavali prisotne.

Za njih je glasba delo in zabava. Način preživljanja prostega časa, učenje novih veščin, druženje in tkanje družinskih vezi. Eva, Timon, Zala, Vanja in Gašper so Jelenmajstri – družina, ki poje, igra in se ob tem zabava. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Glasbeni Deci – To še spijejo, pa grejo

Jure Godler

Ohranjajo ljudsko pesem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več