22.5 C
Šentjur
22/08/2019
sentjur.net

Družini s trojčki kupili nov avtomobil

Šentjur, 24. 7. 2019 – Zveza prijateljev mladine Šentjur je ena tistih organizacij, ki prepoznava številne stiske naših občanov. Tokrat so pomagali družini Topolovec iz Šentjurja. Avgusta leta 2018 so se družini rodili trojčki – trije fantje Marcel, Domen in Enej, ki so se pridružili starejšemu bratcu Patriku. Porod ni šel gladko. Rodili so se v sedmen mesecu nosečnosti, zadnji od trojčkov, ki je pokukal na svet, se rodil brez ritne luknjice. Prva operacija ga čaka 1. avgusta in številna pota v Ljubljano. Trojčki so se rodili povprečno s kilogram in pol teže. “Bil je šok, vendar nepopisna sreča,” se rojstva spominja mamica Mimi Topolovec. “Bilo je naporno, vendar se vse povrne,” je še dodala. “Novo vozilo nam pomeni zelo veliko, da se lahko brez težav in varno odpeljemo k zdravniku,” ni mogla mamica skrivati sreče.

Njihovo stisko s prevozi je prepoznala tudi šentjurska dobrotnica in predsednica Zveze prijateljev mladine Šentjur Albina Karmuzel. “Šentjurskim trojčkom smo podarili avtomobil – Dacia Lodgy, s tem smo jim omogočili lažjo redno pot v Ljubljano, Celje in Maribor,” je povedala Karmuzlova. Doda, da so se za ta avtomobil odločili zaradi ugodne cene vozila in primernosti za šestčlansko družino. V akciji, v kateri so sodelovali tudi časopis Tednik, RTV Slovenija, Karitas, Lions klub Celje in ostali, so uspeli zbrati dovolj denarja za nakup primernega vozila. V dveh mesecih jim je uspelo zbrati dovolj sredstev za nakup avtomobila. (Jure Godler)

Sorodne novice

Adi Smolar za naj bralce

Jure Godler

Prejeli smo: 29. nacionalni otroški parlament

Jure Godler

Dan najlepših sanj izpolnil željo šentjurske virtuozinje

Jure Godler

Otroški parlament: Vsak je svoje sreče kovač

Jure Godler

O knjigi po Toševo

Jure Godler

Dedek Mraz razveselil številne otroke

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več