17.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2021
sentjur.net

Ekipa Pešnice do prve zmage

Šentjur, 18. 8. 2018 – Člani Šahovskega društva Šentjur in Društva Zgornji trg so znova pripravili šahovski turnir, na katerem so se med sabo pomerile ekipe krajevnih skupnosti. Tovrstno tekmovanje so pred društveni prostori Zgornjetržanov organizirali že petič zapovrstjo. Idejo so vzeli kar iz šahovskih turnirjev krajevnih skupnosti šentjurske občine, ki so se odvijali nekoč. Po podobnem kriteriju so se razdelili tudi tokrat, tako da so se tisti, ki v Šentjur prihajajo na tekmovanja, pridružili ekipam. V soboto se je zbralo osem ekip, s tem, da je jih je bila večina iz Šentjurja. Okrepljene ekipe so bile: Šentjur center, Vrbno, Pešnica, Šentjur okolica, Šmarje, Ponikva, mladi ter gostitelji turnirja ekipa Zgornjega trga. V ekipi mladih je tekmoval tudi mladinski prvak v šahu Nejc Amon, ki je osvojil tudi drugo mesto na evropskem tekmovanju v šahovskih problemih. Za ekipo Vrbna pa je poleg svojega očeta Cirila igral tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci.

Po dveh urah in pol, ko so se vse ekipe pomerile med sabo, so razglasili tudi zmagovalce turnirja, ki so prejeli pokale. Tretje mesto je osvojila ekipa Šentjur okolica z enakim številom točk kot četrto uvrščena ekipa Vrbnega, vendar z boljšim medsebojnim rezultatom. Drugo mesto je pripadlo ekipi Šentjur center, zmagala pa je ekipa Pešnice, ki je zmagoviti pokal prejela prvič. Pokale je razdelil Franc Gazvoda, ki je na turnirju skrbel, da je vse teklo, kot je treba. (Jure Godler)

Sorodne novice

V zahvalo zdravstvenim delavcem je pesnica napisala pesem

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Razstavili reprodukcije akvarelov Šentjurja

Jure Godler

Izenačeni boji na šahovskem turnirju

Jure Godler

Z Miklavževim sejmom otvorili praznični december

Jure Godler

Modro kavčino trgali z lestve

Jure Godler

Tur-infomat zaživel v Zgornjem trgu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več