27.4 C
Šentjur pri Celju
07/08/2020
sentjur.net

Ekipa prve pomoči najboljša v regiji

Dobrna, 1. 6. 2019- V Dobrni je potekalo XXV. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči sta pripravili Izpostava URSZR Celje in Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Celje v sodelovanju z Občino Dobrna. Na regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa je iz Celjske regije sodelovalo devet ekip med njimi tudi ekipa prve pomoči RKS – Območnega združenja Šentjur – Gasilske zveze in Civilne zaščite občine Šentjur.

Naši najboljši

Največ znanja ob nudenju pomoči ponesrečencem je med ekipami iz celjske regije pokazala ekipa prve pomoči RKS – Območnega združenja Šentjur – Gasilske zveze in Civilne zaščite občine Šentjur, drugo uvrščena je bila ekipa RKS OZ Žalec občine Prebold, tretje mesto pa je zasedla ekipa RKS – OZ Velenje. Preverjanje je potekalo na štirih delovnih mestih in je namenjeno temu, da se prva pomoč približa javnosti, hkrati pa se prikaže delo in poslanstvo ekip prve pomoči na terenu. Istočasno člani ekip preizkusijo svoje znanje v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale v primeru naravnih in drugih nesreč.

Na sami regijski prireditvi je potekala tudi predstavitev dejavnosti različnih služb in društev, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Ekipa RKS – Območnega združenja Šentjur – Gasilske zveze in Civilne zaščite občine Šentjur se bo udeležila XXV. državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo jeseni 2019 na Ptuju.

(A. T.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več