29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Ekipno šolsko prvenstvo v šahu

Na OŠ Hruševec Šentjur se je odvilo 22. ekipno osnovnošolsko državno prvenstvo za fante in dekleta do starosti 15 let. Fantovsko ekipo so setavljali 4 igralci in rezerva, dekliško pa tri igralke in rezerva, vsi pa morajo biti učenci iste osnovne šole. Med sabo se je pomerilo 20 fantovskih in 13 dekliških ekip šol, zato so fantje odigrali devet kol, dekleta pa dve manj. Med sodelujočimi je bila tudi OŠ Hruševec Šentjur. Ekipa deklet, ki so jo zastopale Nuša Hercog ter Maja in Ana Majcen, je na koncu osvojila 5. mesto, fantovska ekipa v postavi Rok Obreza, Alen in Aleš Švegler, Urh Kovačič in Anže Urleb pa je osvojila 18. mesto. Med dekleti je prvo mesto osvojila OŠ Blanca, katere ravnatelj je mag. Vincenc Frece.
Organizatorji so poskrbeli tudi za kulturni program, kjer so hruševske tekmovalke pred nastopom celo zaplesale. Zaplesala pa sta tudi državna prvaka v plesu Domen Romih in Neli Čadej. (J. G.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več