23.6 C
Šentjur pri Celju
21/09/2023
sentjur.net

Eksluzivno: Nevaren cestni odsek na Cesti na kmetijsko šolo

Danes, ob 15. uri, se je zgodila prometna nesreča, na istem mestu kot je zaropotalo že pred 14 dnevi. Tokrat je voznik renault clia prehiteval tovornjak in na nevarnem odseku izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je zaneslo s ceste na vrt družinske hiše Varlečevih, podrlo nekaj dreves, živo mejo in se od hiše odbilo nazaj na cesto, kjer je drselo še nekaj metrov. K sreči za so prepreke upočasnile avtomobil in voznik ni utrpel večjih posledic.

Kaj se dogaja na nevarnem odseku??

Lastnik Robert Varlec nam je povedal, da so bile na tem odseku v kratkem času že štiri prometne nesreče. Po nejgovem je problematična omejitev hitrosti, ki je s prestavitvijo krajevnega znaka, ki označuje začetek Šentjurja, prestavljena višje od Šolskega centra Šentjur in ob tem je omejena hitrost na 90 km/h. Čeprav je že podal ustno prošnjo za premaknitev krajevne table nazaj na prvotno lokacijo, so mu na Mestni skupnosti odgovorili, da tega ne morejo in mu svetovali državljansko nepokorščino. (??)

Zakaj ni, kljub štirim prometnim nesrečam, ki jasno kažejo na nevarnost ovinka, že ukrepala pristojna služba, bomo raziskali v prihodnje!

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več