18 C
Šentjur pri Celju
26/05/2020
sentjur.net

Ekspresna rezitev potomke najstarejše trte

Šentjur, 23. 3. 2018 – Med pomembnejšimi vinogradniškimi opravki je tudi rezitev trte. Takšno rezitev vsako leto tudi simbolično opravijo na šentjurski potomki mariborske stare trte. Tokratni dan za to opravilo ni bil ravno najbolj posrečeno izbran, saj je maloštevilne obiskovalce precej bičal mrzel veter. Zdravje pa je v posteljo položilo tudi mestnega viničarja Jurija Malovrha, ki ga je nadomestil vršileč dolžnosti mestnega viničarja Alojz Krajnc. Za uvod pa so poskrbeli pevci Vokalne skupine 7 de’ci, ki so svoj program za rezitev namenili vinu.

Zbrane je nagovoril tudi gospodar trte – župan mag. Marko Diaci. Vinogradnikom je zaželel, da naj jim bo letos vreme veliko bolj naklonjeno, kot je bilo v preteklih letih. Poudaril je tudi, da je ravno zaradi Zgornjega trga občina Šentjur postala ustanovni član zgodovinskih mest v Sloveniji, ter izpostavil, da bodo letos polepšali tudi vrt Ipavčeve hiše s paviljonom. Zbrane sta pozdravila tudi namestnik mestnega viničarja ter Sabina Mansutti, vinska kraljica Svete Helene. Simbolično so porezali nekaj vej ter se čim prej umaknili iz vetra v toplo Ipavčevo hišo, kjer je zbrane čakala pogostitev, pa tudi nekaj napitnic šentjurske vokalne skupine. (Jure Godler)

Sorodne novice

7 de’ci na končnem izletu nastopili kar šestkrat

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Pred in po prazniku

Jure Godler

Trgatev 2019: Rdeče vino je odlično za srce

Jure Godler

Tudi 7 de’ci na območni reviji

Jure Godler

Prva petletka Vokalne skupine 7 de’ci

Jure Godler

Modro kavčino trgali z lestve

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več