-3.7 C
Šentjur pri Celju
07/02/2023
sentjur.net
Koronavirus znova v razraščanju (foto: Pixabay)

Epidemiološke številke tudi v naših krajih strmo navzgor

Šentjur, 5. januar 2022 – Država znova prihaja v primež nagle rasti okužb z novim koronavirusom. Včeraj so potrdili preko štiri tisoč okužb, delež pozitivnih testov je bil 38,5 odstoten. Naraslo je tudi število tistih, ki potrebujejo zdravstveno pomoč – teh je 542, 158 na intenzivni negi. Minister za zdravje Janez Poklukar je na novinarski konferenci opozoril, da je naglo razraščanje v zadnjih dneh predvsem posledica širjenja različice omikron.

Obremenitev pa se iz prejšnjega v novi, peti val ni zmanjšala za bolnišnice. V naši regijski bolnišnici Splošni bolnišnici Celje so od 32 postelj proste le še štiri, na intenzivni negi sedem od osemnajstih, od 18 respiratorjev pa jih je na voljo še deset.

Kako je v naših občinah?

Včerajšnji dan je rast okužb prinesel tudi v občini Šentjur in Dobje. V slednji so včeraj potrdili en primer okužbe, v Šentjurju pa 45. Tedenski prirast znaša 205,7 odstotka. Še minuli teden število dnevno potrjenih primerov okužb namreč ni presegalo 15. Občina Šentjur je po tedenskem prirastu tako na 23. mestu med občinami in ima trenutno 163 aktivno okuženih občanov. Teh je v Dobju 5. Podobno stanje okužb je tudi v okoliških občinah.

Strokovnjaki opozarjajo, da bodo v prihodnjih dneh okužbe naraščale predvsem zaradi minulih novoletnih zabav. Prav tako izpostavljajo, da je najboljša zaščita proti težjemu poteku bolezni ob okužbi cepljenje s poživitvenim odmerkom. Termine cepljenja si lahko ogledate na spletni strani Zdravstvenega doma Šentjur.

Sorodne novice

Lahko Šentjur ostane brez 24-urne nujne medicinske pomoči?

ViP

DOBJE: Leskovšku četrti mandat, kdo bo sedel v občinskem svetu?

ViP

V Šentjurju imamo kar 1.434 praznih stanovanj?!

Jure Godler

Leskovšek po četrti mandat na čelu Dobja

ViP

Praznik Občine Dobje in okrogla obletnica šole

Jure Godler

Se župan Leskovšek poslavlja?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več