28.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Evakuacija POŠ Blagovna

Blagovna, 23. 10. 2023 – V oktobru je zagorelo v kurilnici Podružnične osnovne šole Blagovna. Gasilci PGD Lokarje so dobili poziv, da je na šoli izbruhnil požar. Na dogajanje naj bi opozorila kuharica, ki je zaznala, da iz kletnih prostorov prihaja dim. Z vzklikom ‘požar’ je pričela opozarjati učitelje in učence osnovne šole ter vzgojitelje in otroke vrtca Blagovna. Vsi prisotni so takoj začeli z evakuacijo iz objekta na določeno zbirno mesto na igrišču. Ob prihodu na kraj so pričeli pomagati pri evakuaciji in izvedli gašenje požara. S strani vodstva šole so pridobili informacijo, da pogrešajo enega učenca. Gasilci so takoj pričeli s preiskovanjem objekta in učenca hitro našli. Z nosili so ga odnesli na zbirno mesto in ga pregledali. Učenec ni utrpel poškodb, zato so ga predali v oskrbo učiteljem. Na koncu so pregledali vse prostore, požar pogasili in prezračili celoten objekt.

Za konec so si ogledali še opremo

Na srečo ni prišlo do pravega požara, ampak samo za redno evakuacijo ob mesecu požarne varnosti. Vajo so skupaj izvedli gasilci PGD Lokarje, učenci in učitelji POŠ Blagovna ter vzgojitelji in otroci vrtca Blagovna. Ugotovili so, da so tako v šoli kot v vrtcu vsi dobro poučeni za primer prave intervencije in požara. “Gasilci čestitamo vsem uslužbencem in otrokom za vestno izvajanje evakuacij in poučevanje za primer intervencije ob evakuacijah,” je na koncu še dodal predsednik PGD Lokarje Andrej Županc. Po končani evakuaciji so gasilci vsem otrokom omogočili ogled vozila in opreme v njem. (PGD Lokarje, Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Sirene, helikopter in več poškodovanih na železniški postaji na Ponikvi

Tjaša Ferlež

V PGD Lokarje stavijo tudi na gasilska tekmovanja

Tjaša Ferlež

Delovna nesreča in zahtevno reševanje

Tjaša Ferlež

Ob dnevu odprtih vrat pogasili požar z mokrimi krpami

Urša Kajba

Proslavili uspehe mladih lokarskih gasilcev

Tjaša Ferlež

Tradicionalna gasilska vaja treh občin

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več