8.1 C
Šentjur pri Celju
29/10/2020
sentjur.net

Fantje z Žusma obeležili 15-letnico

Loka pri Žusmu, 11. 3. 2017 – Fantje z Žusma letos beležijo 15 let svojega delovanja in prepevanja ljudskih in svojih avtorskih pesmi. Svojo obletnico so počastili s sobotnim koncertom v gasilskem domu PGD Loka pri Žusmu in izidom svoje prve zgoščenke. Na koncertu so se jim pridružili tudi Obsoteljski slavčki, Štefanski fantje, Šentrog, folklorna skupina Sveti Štefan ter narodno zabavna ansambla Kozjanski lumpi in Jug. Poleg glasbe in plesa pa na koncertu ni manjkalo niti humorja, za katerega je poskrbel Štamperlov Pepi (Darko Žvižej).

Fantje z Žusma so moški kvintet, ki ga sestavljajo Anton in Franc Lesjak, Milan Plevnik, Slavko Kolar in Franc Ulamec. Zasedbo že 15 let druži dobra volja in želja po ohranjanju starih ljudskih pesmi, katerim dodajo še kakšno avtorsko. Nastopajo na domačih prireditvah krajevne skupnosti in po različnih okoliških krajih. Želijo si predvsem to, da bi slovensko ljudsko pesem sprejemali in ohranjali tudi mlajši rodovi. Zgoščenka, ki so jo izdali ob svoji obletnici, vsebuje 10 ljudskih in 2 avtorski pesmi. (Jasmina Zeme)

Sorodne novice

Il Divji na pohodu dvignili Planino na noge

Jure Godler

Obnovili lestenec v cerkvi sv. Jakoba na Žusmu

Majda Rezec

Žepni koncert uličnega formata

ViP

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež

Folklora 63′ je pripravila koncert za etno sladokusce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več