22.9 C
Šentjur pri Celju
04/06/2023
sentjur.net

Folklora v znamenju cerkvenih običajev

Območno srečanje folklornih skupin se je ponovno odvilo v telovadnici POŠ Blagovna. Nastopilo je 5 folklornih skupin, od tega 3 iz naše občine, ter po ena iz Celja in Zreč. Zaplesali so Mladinska folklorna skupina Lintvar, ki deluje pod zavodom Etno Eko, Folklorna skupina KUD Vladko Mohorič Zreče, Folklorna skupina KD Blagovna, Folklorno društvo Šentjur in KD Celjska folklorna skupina. Vsaka skupina je v približno desetminutnem nastopu predstavila svoj program. Strokovna spremljevalka revije pa je bila Branka Moškon. Program pa je povezovala Nina Gajšek, ki je v povezovalni tekst vnesla tudi ljudske običaje in šege predvelikonočnih praznikov.
Organizatorica srečanja Anita Koleša iz JSKD OI Šentjur je poskrbela, da so pred nastopajočimi skupinami zaplesali tudi domači nadebudni folkoristi – otroci POŠ Blagovna pod vodstvom Jožeta Grmeka. Mentorji nastopajčih folklornih skupin pa so po reviji dobili tudi ustno oceno, na uradno pa bo treba počakati še nekaj dni.

 

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več