13.2 C
Šentjur pri Celju
16/04/2024
sentjur.net

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Dolga Gora, 30. 8. 2020 – Na pobudo Alojza Dobnika so se člani folklornega društva Šentjur zbrali v Dolgi Gori okoli 14 ure. Najprej so se okrepčali in že dobro nasmejali, potem pa odšli na pohod po dolgogorskih gričih. Sprva je bilo načrtovano, da naj bi hodili približno tri ure, vendar se je v zadnjem trenutku vse spremenilo, saj je vroče vreme pohodnikom spremenilo načrte, tako da so odšli le do Nunske gore, ki je bila tudi najvišja točka na pohodu. Vrnili so se nazaj k Alojzu, kjer jim je pripravil golaž ter seveda tekočo hrano – pivo, kot v smehu pripoveduje sam.

Po pohodu še kmečke igre

Organizator se je dobro pripravil na svoje prijatelje, saj je po končanem pohodu organiziral kmečke igre, kjer so se vsi neizmerno zabavali in nasmejali do solz. Med raznimi kmečkimi igrami so bile tudi tekmovanje s smučmi in vožnja ženske z zavezanimi očmi med ovirami, družabna igra vezanje rok, seštevanje števil, spretnostno pitje z ovirami, ter spravljanje železne rinkice skozi luknjico in zahvaljevanje Alahu! Alojz kot organizator pa je imel vse dobro pripravljeno, saj je za sodelovanje v igrah pripravil tudi prvo, drugo, tretjo in četrto tolažilno nagrado za sodelujoče.

Vmes so si pripravili tudi piknik na žaru, da je vse skupaj potekalo toliko bolj sproščeno. Druženja se bi moralo udeležiti 14 članov, a so bili nekateri zaradi družinskih obveznosti zadržani, tako da se jih je na koncu družilo le 9. Zaradi veselega in pestrega programa so se zabavali do pol enih zjutraj. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Potovali so po Dolgi Gori in se ob tem spomnili mamic ter babic

Tjaša Ferlež

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Prehodili 20 km dolgo pot

Jure Godler

Četrti Anin večer: Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?

Urša Kajba

Zgodbe o hribih in gorah iz naše okolice

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več