21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Gasilci s Svetega Štefana z velikimi cilji

Na rednem občnem zboru PGD so člani in članice potrdili vsa podana poročila dnevnega reda. »V mojem enoletnem predsedovanju moram priznati, da sem zelo ponosen na svoje člane, posebno na članice. Zahvaliti se moram tudi našim krajanom, ki smo jih obiskali z gasilskim koledarjem in tako zbrali 5.000 evrov, sodelovali z društvi v KS Sveti Štefan in predsednikom KS Jakobom Romihom pri raznih prireditvah. Zato se vsem skupaj zahvaljujem za vso pomoč in sodelovanje,« je poročal predsednik društva Boris Čavš.

Prisotna gosta, podžupan občine Šmarje pri Jelšah Janko Šket in predsednik GZ Šmarje pri Jelšah Andrej Lipuš, sta članom čestitala za dosežene cilje in jim obljubila pomoč pri uresničitvi zadanih velikih ciljev v letošnjem letu. Na zboru so bili prisotni predstavniki domačih društev in člani sosednjih in pobratenih PGD. Navzoče je pozdravil tudi predsednik sosednje KS in član PGD Loka pri Žusmu Srečko Krajnčan ter jih povabil na postavitev mlaja konec aprila v Loki pri Žusmu. Družina Krajnčan je podarila denar društvu za nabavo nove cisterne. Za veseli del druženja je poskrbel Šket BAR iz Svetega Štefana.

Priznanja

V tekmovalnem delu društva so bili zelo uspešni, saj so osvojili kar nekaj priznanj. Na koncu so podelili zahvale, priznanja in odlikovanja. Zahvale GZ Šmarje pri Jelšah so prejeli: za 10 let delovanja Sonja Vreš, Jasna Golob, Benjamin Arzenšek, Katja Čokl, Luka Arzenšek; za 20 let Sandi Pintar; za 30 let Silvo Ratajc; za 40 let Leopold Recko in Franc Čoklc. Čin gasilca GZ Slovenije so prejeli: Mateja Zalokar, Klavdija Smole, Benjamin in Luka Arzenšek. Priznanja GZ Šmarje pri Jelšah sta prejela Marjanca Žaberl in Leopold Recko. Odlikovanja III. stopnje, ki jih podeljuje GZ Slovenije, so prejeli Srečko Ratajc, Brigita Cesar in Marjana Bračko, odlikovanje II. stopnje pa Damjan Inkret. Društvena priznanja so prejeli: Matej Zalokar, David Romih, Branko Podrepšek, Marjan Povalej, Branko Cesar, Franci Lorger ml., Zvonko Golob, Silvo Slatenšek, Martina Čokc in Darja Kristan. (B. M. foto: Ivan Grobelšek)

Sorodne novice

Novo vodstvo v PGD Sveti Štefan 

Jure Godler

V Dobje prehodni pokal v trajno last

Milenka Blažević

Z novimi cilji, člani in napredovanji

Jure Godler

Na 22. Dobrinski noči so bojleraši še oblake razkadili

Jure Godler

Pokali v Loko, Dobje in Gorico

Jure Godler

OPZ Planina domov prinesel 1. nagrado

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več