16.6 C
Šentjur pri Celju
13/06/2024
sentjur.net

Najboljši pionirji Svetega Štefana, a brez pokala za zmago

Sveti Štefan, 1. 6. 2024Člani Prostovoljnega gasilskega društva Sveti Štefan so organizirali 23. pionirsko tekmovanje za pokal KS Sveti Štefan in 36. Meddruštveno tekmovanje za memorial Štefana Krumpaka, moške in ženske desetina. Na pionirskem tekmovanju je sodelovalo devet društev: Sveti Štefan, Veliki Podlog, Rogatec, Dramlje, Pristava pri Mestinju, Šmarje pri Jelšah, Pesje, Donačka Gora, Štore 1 in Štore 2. Najboljša časa v obeh dveh disciplinah je osvojila ekipa pionirji PGD Sveti Štefan. Ker je bilo domače društvo organizator tekmovanja je prvo mesto osvojila ekipa Veliki Podlog in prejela pokal in prehodni pokal, pokale za drugo in tretje mesto sta prejela Rogatec in Dramlje.

V kategoriji pionirke je sodelovalo šest društev: Rogatec, Dobje, Šmartno v Rožni dolini, Pesje, Pristava pri Mestinju in Veliki podlog. Prvo mesto je osvojila ekipa Veliki Podlog in osvojila pokal in prehodni pokal, drugo mesto Pristava pri Mestinju in tretje Pesje. Pokale so podelili Primož Škrablin, poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah, Miha Šket, podpoveljnik GZ Šmarje pri Jelšah, Silvo Slatenšek, poveljnik PGD Sveti Štefan in Sebastjan Čuden, predsednik PGD Sveti Štefan.

Nočno tekmovanje

Na nočnem tekmovanju člani je sodelovalo devet društev: Štore, Prožinska vas 2, Donačka Gora, Dolga Gora A, Dolga Gora B, Slivnica pri Celju, Prožinska vas 1, Steklarna Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah.Prvo mesto je osvojila ekipa Šmarje pri Jelšah in s tem še prehodni pokal, drugo mesto je osvojila ekipa Steklarna Rogaška Slatina in tretje Prožinka vas 1.

V kategoriji članice je tekmovalo deset društev; Lesično Pilštanj Zagorje 2, Štore, Šentvid pri Grobelnem, Lesično Pilštanj Zagorje, Šmarje pri Jelšah, Dramlje, Prožinska vas, Podčetrtek, Steklarna Rogaška Slatina in Buče. Pokale za osvojena prva tri mesta so prejele ekipe Buče, Steklarna Rogaška Slatina Podčetrtek. Prehodni pokal pa so osvojile gasilke Buč. Članice PGD Dramlje so prejele pokal za naj oddaljeni kraj. Pokale članicam in članom so podeljevali Erih Strašek, predsednik GZ Šmarje pri Jelšah, Miha Šket, poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah, Silvo Slatenšek, poveljnik PGD Sveti Štefan in Sebastjan Čuden, predsednik PGD Sveti Štefan. Med nočnim tekmovanju in po njem je bila veselica z ansamblom Petka in bogatim srečolovom.

»Veseli smo,da se naših tekmovanj tako pionirskih koz članskih vsako leto udeleži več ekip, ter da smo s svojimi tekmovanji znani širom po Sloveniji. Letošnji tekmovanji sta odlično uspeli, saj nam je služilo tudi vreme. V veliko veselje in ponos pa nam je tudi to, da so se našega tekmovanja udeležili lanski državni prvaki iz PGD Veliki Podlog,” je povedal Čuden. Čestital je tudi domači ekipi pionirjev z mentorjema Silvom in Sonjo Ratajc, ki je dosegla najboljša časa v obeh disciplinah. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Harmonikarka Sinja Gračnar že tretjič zmagovalka Šentjurjevega

Tjaša Ferlež

Pionirji in mladinci GZ Šentjur na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Šentjurčani najboljši v veterinarskem znanju

Jure Godler

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

Šentlok zaključil koledarsko leto z medobčinsko trening tekmo

Danijel Berden
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več