19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Gasilci treh občin gasili požar na Planini pri Sevnici

Planina pri Sevnici, 29. 10. 2021– Gasilci PGD Planina, PGD Dobje in PGD Jurklošter so bili v petek,  29. oktobra, pozno popoldan obveščeni o požaru na Planini pri Sevnici. V podjetju Montpreis je pozno popoldan zagorelo v jugovzhodnem delu skladišča za rezan les.

Povod za požar je bila okvara na viličarju, s katerega je ogenj preskočil na žagovino pomešano z lubjem. Požar se je razširil na paket zloženih desk. V tem prostoru se izvaja klasificiranje desk, ki ga opravljajo trije delavci. Svoje delo pa so med tem opravljali še trije delavci na zgornjem skladišču izven objekta. Požar se širi znotraj skladišča. Obstajala je nevarnost, da se požar še razširi v druga skladišča, s čimer bi bil ogrožen celoten kompleks podjetja. Skladišče je pritlično, zato preskok v višja nadstropja ni možen. V sami stavbi je ujetih nekaj ljudi, ki se niso uspeli pravočasno rešiti.

Vajo sta si ogledala oba župana

Požar na podjetje Montpreis je bila operativna gasilska vaja, ki so jo pripravili gasilci vseh treh društev ob mesecu požarne varnosti. Vajo je vse od začetka in do konca vodil Matej Robič. Vaje so se udeležili gasilci in gasilke iz vseh treh gasilskih društev iz različnih občin. PGD Jurklošter – Občina Laško, PGD Dobje- Občina Dobje in PGD Planina – Občina Šentjur. Vsakoletna vaja »treh občin«, je bila letos izvedena v organizaciji gasilskega društva Planina.

Poleg obiskovalcev in gledalcev, sto si vajo ogledali tudi župani občin Šentjur Marko Diaci, občine Dobje Franc Leskovšek in občine Laško Franc Zdolšek. Vsi trije so na koncu poudarili sodelovanje gasilcev, ne glede na meje, ki med seboj ločujejo gasilska društva. Svoje zadovoljstvo nad izvedeno vajo pa so pokazali tudi v podjetju Montpreisu, ki so se gasilcem iskreno zahvalili, da so za svoje usposabljanje tokrat izbrali prav njih. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Prometna nesreča s smrtnim izidom na območju Bohorja

Jure Godler

Pesmi o času koronavirusa predala podžupanji

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Vaja: Požar v Spodnji Ponkvici pogasili domači gasilci

Tjaša Ferlež

Zagorelo na bencinski črpalki v Šentjurju

Tjaša Ferlež

Na dan Zemlje po občini sinhrono zasadili drevesa

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več