19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Kalobje, 30. 11. 2021 – V soboto, 30. oktobra so gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kalobje ob mesecu požarne varnosti izvedli gasilsko operativno vajo, kjer so preverili svojo pripravljenost v primeru tovrstnega posredovanja. Okoli šestnajste ure je zagorelo v stanovanjski hiši v Podlešju. Požar je opazil sosed, ki je bil v bližnini objekta. Takoj je poklical 112 in opozoril da pri sosedih nekaj ni vredu. Lastnika stanovanjske hiše sta zaradi gostega dima ostala ujeta v objektu. Požar je nastal na južnem delu objekta. Vzrok požara ni bil popolnoma znan.  Po pregledih bi bila možna napaka na električni napeljavi ali neprevidnost lastnika.

Iz objekta je bilo slišati krike na pomoč

Ob prihodu na kraj intervencije so gasilci nemudoma pričeli z zbiranjem informacij. Od domačih so izvedeli, kakšne so nevarnosti v objektu in če je še kdo ujet v hiši. Sosed jim pove, da ni videti obeh stanujočih, ki sta pred nedavnim bila še v objektu. Vodja intervencije  je ob sprejemu informacij že zaslišal klice »na pomoč« ki so prihajali iz notranjosti objekta.  Nemudoma se gasilci pripravijo za vstop v notranji prostor za reševanje. Rešili so obe ujeti osebi in jih umaknili na varno ob tem pa pogasili nastal požar.

Zastavljen scenarij je bil pomoč ob operativni gasilski vaji, katero so gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kalobje. Vajo je pripravil in vodil poveljnik PGD Kalobje Dejan Hribernik. Vajo pa so si z zanimanjem ogledali tudi domačini in sosedje. Poleg sosedov pa si je vajo ogledali tudi predsednik  Gasilske Zveze Šentjur Aleš Guzej. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

PGD Kalobje: Mladi so pravi ponos našega društva

Jure Godler

Zagorelo zaradi štedilnika na drva

Tjaša Ferlež

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Tjaša Ferlež

Zagorelo je v lesni delavnici

Tjaša Ferlež

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več