19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Dobrina, 30. 10. 2021 – V soboto, 30. oktobra, je Kozjansko in Obsoteljsko regijo stresel potres. Najmočneje so ga čutili prav kajani Krajevne skupnosti Dobrina. Po potresu, pa se je prižgala tudi gasilska sirena, ki je pomenila da je potres nekje povzročil še požar.

Gasilci domačega gasilskega društva Dobrina, so po zvoku sirene nemudoma odhiteli na pomoč »Že v vozilu sem določil gasilca, da ob prihodu na požarišče takoj poišče lastnika, da čimprej izvemo pomembne informacije glede požara. Ko smo prišli do objekta, sem ocenil požar in ugotovil, da je požar še v razvoju.« Opisuje poveljnik PGD Dobrina Hinko Drobne. Po pogovoru z lastnikom objekta, se je odločil za vod iz hidrantnega omrežja. Določil je kje bo stalo vozilo in kje bo potekal napad. Voznik avtomobila je ostal pri vozilu in po potrebi komuniciral z gasilci. Po nekaj časa gašenja je bil požar pogašen.

Vse to, je bil scenarij, ki je bil povod za pripravo operativne vaje ob mesecu požarne varnosti, prostovoljnega gasilskega društva Dobrina. Vajo je pripravil domači poveljnik, vse od začetka pa do konca pa jo je spremljal tudi poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Zagorelo zaradi štedilnika na drva

Tjaša Ferlež

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Tjaša Ferlež

Zagorelo je v lesni delavnici

Tjaša Ferlež

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež

Reševali so tudi s pomočjo lestve in koritastih nosil

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več