17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Gasilski dom dobil nova okna in vhodna vrata

Dobrina, 18. 3. 2023 – V soboto, 18. marca, so se na redni letni skupščini zbrali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dobrina. V preteklem letu so izpeljali kar nekaj aktivnosti – postavitev mlaja ob prazniku dela, udeleževali so se aktivnosti znotraj same gasilske zveze, dobro so sodelovali z gasilskim društvom Loka pri Žusmu, od katerih so dobili tudi nekaj zaščitnih oblek, čelad in nekaj parov škorjev. Prav tako so se s sosednjimi loškimi gasilci skupaj pripravljali na gasilska tekmovanja in v mesecu oktobru s skupnimi močni izpeljali taktično vajo ob mesecu požarne varnosti.

Zamenjali okna in vrata

V času gasilske olimpijade, ki je potekala v Celju, so priskočili na pomoč organizatorjem pri pripravi gasilskega poligona. Prav tako pa so lani imeli tudi nekaj delovnih akcij, saj so na gasilskem domu zamenjali okna in vhodna vrata v sam gasilski dom. S strani občine Šentjur so v dar dobili Makitin set baterijskega orodja, ki jim bo prišel še kako prav pri intervencijah. Proti koncu preteklega leta so dobrinski gasilci obiskali svoje člane s koledarji ter jim zaželeli prijetne želje ob vstopu v novega.

Cilji za tekoče leto so postavljeni. Najpomembnejši cilj je menjava vozila GVM z vozilom VW Transporter. Kot so povedali, trenutno vsa sredstva namenjajo nabavi novega gasilskega vozila, zato v letošnjem letu večjih investicijskih del ne bo, si pa želijo, da znotraj garaže gasilskega doma postavijo še dodatne police za zaščitne obleke in gasilsko opremo, kar bo prišlo še kako prav. Tako člani društva, kot tudi krajani, so kot pomemben člen kraja dokazali, kako zelo je pomembno medsebojno sodelovanje in povezovanje. Za njihov trud, čas in energijo se je vsem skupaj zahvalil tudi predsednik društva Gregor Marcen.

Pred prenovo je zagorelo

Priprave na tekmovanje v sodelovanju z gasilci PGD Loka pri Žusmu je omenil tudi poveljnik društva Hinko Drobne, ki je ob svojem poročilu enako kot predsednik izrekel veliko zahvalo gasilskemu društvu Loka pri Žusmu za vse, kar so storili in jim velikokrat priskočili na pomoč. V mesecu aprilu so se začeli pripravljati na tekmovanje, ki je potekalo konec maja. Z ekipo mladincev so se udeležili tekmovanja na Ponikvi, s člansko ekipo so tekmovali na poligon tekmovanja Gasilske zveze Šentjur ter se v mesecu juniju z mladino podali še na tekmovanje v orientaciji.

Poleg priprav ekip na tekmovanja pa je društvo štirikrat odhitelo na pomoč ob zvoku pozivnika. Njihove intervencije so bile predvsem vzroki naravnih nesreč. Dobro so izkoristili tudi menjavo oken na gasilskem domu. Ker je menjava oken in vrat bila predvidena za jesenske mesece, so operativo taktično vajo priredili tako, da je vaja potekala kar v sklopu prenove. Vajo so izvedli v sodelovanju z loškimi gasilci ter gasilci s Prevorja. Predvideni požar je nastal znotraj gasilskega doma med pripravo hrane. Vajo so dobro izpeljali. Po končani vaji je gasilski dom dobil novo podobo oken in nova vhodna vrata. Poleg domačih članov društva sta se občnega zbora udeležila predsednik Gasilske Zveze Šentjur Aleš Guzej in župan občine Šentjur mag. Marko Diaci(Tjaša Ferlež, Foto: PGD Dobrina)

Sorodne novice

Člani Balinarskega društva Grobelno predstavili odlične dosežke

Milenka Blažević

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

Aktivno medgeneracijsko povezovanje v Dobrini

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več