20.4 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Gasilsko-športni dan na Ponikvi

V soboto, 7. septembra, so na Ponikvi pripravili športni dan in gasilsko tekmovanje. V popoldanskem času so bile v ospredju športne discipline – nogomet, košarka, kolesarjenje in tenis. Na igrišču pred OŠ Blaža Kocena Ponikva pa so se med sabo pomerile vaške skupnosti KS Ponikva.

Popoldne so svoje spretnosti pokazali tudi gasilci. Ti so se med sabo pomerlili v hitri mokri vaji Loeshengriff  s sedmimi gasilci ter  v suhi vaji z motorno brizgalno, po pravilih CTIF, pri kateri je sodelovalo devet gasilcev. Najuspešnejši pri mokri vaji so bili gasilci PGD Lokarje pred PGD Zabukovica in PGD Zreče.V ženski kategoriji so slavile gasilke PGD Vitanja, pred PGD Groblje in PGD Planine pri sevnici

V vaji z motorno brizgalno so bili najhitrejši gasilci iz PGD Breg pri Sevnici, pred PGD Zbilje in PGD Pristava pri Mestinju. V ženski kategoriji so se v vaji najbolje odrezale gasilske PGD Šentjur pred PGD Šentvid 2 in PGD Lokarje. V skupnem seštevku obeh vaj pa je bila najboljša ekipa PGD Lokarje v moški konkurenci, ki je osvojila tudi Memorial Ivana Buserja.

Ekipe so se pomerile tudi v vlečenju vrvi.  Ekipe so bile sestavljene iz sedmih tekmovalcev oz. tekmovalk. Sodelovale pa so lahko samo neprofesionalne ekipe v vleki vrvi. Najmočnejša je bila ekipa PGD Šentvid pri Grobelnem. Na prireditvi bodo gasilci PGD Ponikva prevzeli novo prenosno motorno brizgalno Rosenbauer Fox 3. Za odlično veselico in ples pa je poskrbel ansambel Donačka. (J. G., foto V. A.)

 

Sorodne novice

Na Ponikvi svoj dom našli štorklji

Tjaša Ferlež

V delovni nesreči v Lutrjah umrl 86-letnik

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 12 – Irena Zevnik, učiteljica in režiserka

Tjaša Ferlež

Najštevilčnejši kviz glasilske mladine GZŠ doslej

Tjaša Ferlež

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Za konec še Martinova nedelja

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več