3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Gasilsko-športni dan na Ponikvi

V soboto, 7. septembra, so na Ponikvi pripravili športni dan in gasilsko tekmovanje. V popoldanskem času so bile v ospredju športne discipline – nogomet, košarka, kolesarjenje in tenis. Na igrišču pred OŠ Blaža Kocena Ponikva pa so se med sabo pomerile vaške skupnosti KS Ponikva.

Popoldne so svoje spretnosti pokazali tudi gasilci. Ti so se med sabo pomerlili v hitri mokri vaji Loeshengriff  s sedmimi gasilci ter  v suhi vaji z motorno brizgalno, po pravilih CTIF, pri kateri je sodelovalo devet gasilcev. Najuspešnejši pri mokri vaji so bili gasilci PGD Lokarje pred PGD Zabukovica in PGD Zreče.V ženski kategoriji so slavile gasilke PGD Vitanja, pred PGD Groblje in PGD Planine pri sevnici

V vaji z motorno brizgalno so bili najhitrejši gasilci iz PGD Breg pri Sevnici, pred PGD Zbilje in PGD Pristava pri Mestinju. V ženski kategoriji so se v vaji najbolje odrezale gasilske PGD Šentjur pred PGD Šentvid 2 in PGD Lokarje. V skupnem seštevku obeh vaj pa je bila najboljša ekipa PGD Lokarje v moški konkurenci, ki je osvojila tudi Memorial Ivana Buserja.

Ekipe so se pomerile tudi v vlečenju vrvi.  Ekipe so bile sestavljene iz sedmih tekmovalcev oz. tekmovalk. Sodelovale pa so lahko samo neprofesionalne ekipe v vleki vrvi. Najmočnejša je bila ekipa PGD Šentvid pri Grobelnem. Na prireditvi bodo gasilci PGD Ponikva prevzeli novo prenosno motorno brizgalno Rosenbauer Fox 3. Za odlično veselico in ples pa je poskrbel ansambel Donačka. (J. G., foto V. A.)

 

Sorodne novice

Teden Karitas zaključili na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi že 18. srečanje kmetov

Jure Godler

Poleg Artača in Mastnaka tudi drugi znani obrazi na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Nad Ponikvo že plapola zastava

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi dočakali svoj grb in zastavo

Tjaša Ferlež

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več