21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Glasbena delavnica malo drugače

Na glasbeni šoli Skladateljev Ipavcev Šentjur so na pobudo profesorice klavirja Mojce Krajnc v soboto organizirali klavirsko glasbeno delavnico, ki je učencem približala glasbeno ustvarjanje na malce drugačen način.Klavirska delavnica , ki je bila organizirana v soboto , 4. februarja 2012, na pobudo  prof. klavirja Mojce Krajnc, je bila posebna, drugačna. Predavateljici Nuša Soklič in Tina Hribar sta po metodi Willems aktivno vključili otroke v svet improvizacije in ustvarjanja na instrument brez točno določenega notnega zapisa. Otroci – udeleženci delavnice so na instrumentih izrazili  svojo notranjo muzikalnost in to prenesli v skupinsko in tudi individualno izvajanje.
Predavateljici sta ob začetku delavnice postavili temelje (solmizacija, kadence), na katere so otroci v nadaljevanju gradili in ustvarjali svoje melodije in celo skladbice.
Po zelo uspešnem koncertu  ob zaključku delavnice lahko rečem in zaželim, da bi se ob letu osorej spet srečali na klavirski delavnici II. Odziv in obisk učenk in učencev bo po tem lepem in uspešnem srečanju prav gotovo velik.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več