14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Glasovirke z novimi gvanti zapele pod Ipavčevo lipo

Šentjur, 13. 6. 2021 – Šentjursko poletje se nam je končno nasmehnilo – tako glede vremena, pa tudi z začetkom sklopa prireditev Šentjursko poletje, ki ga organizira Občina Šentjur. Uvod v poletje, kjer se razni omejevalni ukrepi počasi umikajo toploti sonca, so opravile pevke Vokalne skupine Glasovir. Pevke pa že zadnjih nekaj let vodi tudi edini uradni Glasovirec Simon Virtič. Večer pod Ipavčevo lipo je njihova tradicionalna prireditev, ki so ji tokrat dodale še podnaslov Pokaži svoj nasmeh. Z nasmehom pa so nadaljevale svoj program, ki pa razumljivo ni mogel biti ravno zelo dolg, saj so kovid ukrepi prizemljili tudi naše pevke.

Zato so odpele nekaj ljudskih priredb, ki jih je popestril tudi njihov zborovodja z beatboksom ali ukulelami. So pa se pevke postavile še z novim gvantom – oblačili, ki so jih letos uspele zamenjati. V belih srajčkah in črnim krilom, na katerih je bil stiliziran klavir so navdušile zbrano občinstvo. V goste pa so letos povabile svoje glasbene prijatelje Vokalno skupino 7 de’ci. Vokalno skupino 7 de’ci vodi Leon Ašenberger. Fantje so zapeli nekaj popevk, ki jih imajo v zlatem repertuarju. Predstavili pa so se tudi otroci, ki skupaj pojejo v zboru v Glasbeni šoli Šentjur. Zborček vodi njihova učiteljica in Glasovrka, Tina Pečar.

Glasovirke in 7 de’ci so zelo posrečeno za finale koncerta zapeli nekaj popevk še skupaj. Tako so pod ipavčevo lipo zadonele poskočna Elton Johnova – I’m still standing in slovenska popevka Brez besed. koncert pa zaključili z dodatno skladbo znano iz televizijske reklame Magnificovo Sonce posijalo. “Ko bom oblekla novi gvant in ko spet bom muzikant …”, so zaključile pevke prvi koncert Šentjurskega poletja. (Jure Godler)

Sorodne novice

De’ci osvojili Maribor in Špičnik

Jure Godler

Pripravili so gledališko-glasbeno predstavo »Za šankom«

Tjaša Ferlež

Ponovno so zapolnili ploščad pred IKC

Tjaša Ferlež

Vokalna skupina 7 de’ci leto zaključuje s prvencem

Jure Godler

Ta veseli dan kulture letos precej drugačen

Jure Godler

Izziv p(ol)etja posvetili domovini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več